Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Gulpener Hopfest 2019

Bierevenement

Hopoogstfeest

8 september 2019

Georganiseerd door: Gulpener Bierbrouwerij

Provincie: Limburg

Locatie

@Gulpener Bierbrouwerij Gulpen (gemeente Gulpen-Wittem)

...meer bierevenementen uit het verleden...

Informatie

zondag 8 september 2019 van 12.00 - 19.00 uur

Met een iets andere naam maar met dezelfde opzet. Hop oogsten, genieten van de Gulpener bieren, muziek en racen in de kratkartjes.

DUURZAAMHEID OP HET HOPFEST
Nog maar 12 nachten slapen en dan is het weer zover, Hopfest 2019! Sinds jaar en dag organiseren wij al de Hopoogst, dit jaar omgedoopt tot Hopfest. Ooit heel klein begonnen, nu uitgegroeid tot een echt festival. Het is eigenlijk heel uniek dat onze hop een dorp verderop verbouwd wordt. En hoe speciaal is het dat onze hop nu helemaal Planetproof is. Daar zijn we enorm blij mee en trots op. Ook in het organiseren van ons Hopfest houden wij rekening met de natuur, onze omgeving en duurzaamheid. Hoe we dat doen, vertellen we jullie graag.

KRATKARTJES
Ook dit jaar staan we er weer met onze kratkartjes, nu geheel op een nieuw parcours. Zo houden we het voor iedereen spannend. Leuk om te weten is dat deze kratjes elektrisch zijn. Zo komt er geen benzine of diesel aan te pas. Daarnaast heeft het ons veel moeite gekost om vorig jaar een parcours te maken. Rijplaten, tape en een mini vrachtwagen waren niet de weg die we op wilden gaan. Daarom hebben we speciaal voor dit jaar een houten kratkartbaan laten ontwikkelen. Veel duurzamer en veiliger in gebruik. Go duurzaamheid!

GRONDSTOFFEN UIT DE REGIO
Niet alleen onze hop oogsten wij een dorp verderop, maar onze andere grondstoffen, zoals tarwe, gerst, spelt, komen uit de buurt. Zo rijden we meer dan eens door het mooie Zuid-Limburg om onze velden te bekijken. Omdat onze boeren uit de buurt ons voorzien van onze grondstoffen hoeven er geen verre ritten gereden te worden om onze grondstoffen hier bij de brouwerij te krijgen. Dat scheelt ook weer!

HET 25-MILES CONCEPT VAN ONS BROUWLOKAAL
Ons Brouwlokaal draagt ook zijn steentje bij. Sinds de start van het Brouwlokaal werken zij met het 25-miles concept. Dat betekent dat zij alleen werken met producten verkrijgbaar uit een 40 kilometer omtrek. Verse en (h)eerlijke producten. Dat proef je!

EN NOG VEEL MEER
Naast ons heerlijke bieren kun je ook genieten van waters en frisdranken die gemaakt zijn met een sociaal hart, hebben we voor het eerst tarwerietjes waar je uit kunt drinken en scheiden wij uiteraard ook ons afval. Daarnaast zorgt Roger Wouters niet alleen voor de beste hop, maar ook voor onze duurzame stroomvoorziening tijdens het Hopfest. Hij heeft ongeveer 2000m2 zonnepanelen die voor ons 300 megawatt opwekt. Die mogen we gebruiken voor het Hopfest. Dat betekent dat we geen vervuilende aggregaten meer nodig hebben. Lokaler en duurzamer kunnen we het niet maken met 4 ha hop en 2000M2 zonne-energie, daar gaan we het mee doen tijdens het Hopfest!

8 SEPTEMBER
Bovenstaande zijn natuurlijk niet de enige initiatieven die bijdragen aan de duurzaamheid. We hebben hard en lang nagedacht over hoe we ons festival kunnen verduurzamen. Kom jij kijken op 8 september hoe we dat gedaan hebben? Dan zien we je graag terug op ons festivalterrein in Reijmerstok tussen 12.00 en 19.00. De entree is gratis en het Hopfest is voor alle leeftijden. Tot dan!

Bron: https://www.gulpener.nl/duurzaamheid-op-het-hopfest/

Kosten

Gratis entree.


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur