Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Bier&zO

Bierverkoop

Bierwinkel

Gestopt: 2022

Externe Links: Twitter Untappd

- Webshop voor online verkoop ( - 2021)

Provincie: Zuid-Holland

Vestigingsadres

Hoogstraat 54a 3011 PS Rotterdam
Foursquare City Guide

Geschiedenis

Bier&zO startte in de jaren negentig met de verkoop van bier in het centrum van Rotterdam. Bier&zO hoort bij de familie van Bier&cO.

Bij Bier&cO houden ze ervan om de dingen net wat anders te doen en zijn ze niet bang nieuwe wegen te betreden. Vanaf eind jaren tachtig smokkelden ze als eersten een lading Belgisch abdijbier voor hun krakersvrienden naar Nederland: het begin van een groot avontuur. Sindsdien zijn ze uitgegroeid tot een van Europa’s grootste importeurs van speciaalbier. Voor veel buitenlandse biermerken is Bier&cO de exclusieve importeur voor Nederland en/of Europa.

Ook in Rotterdam kwam een winkel voor consumenten en bedrijven. Het huidige Bier&zO werd al snel te druk en de afdeling voor horeca en winkels is naar de Abraham van Stolkweg in Rotterdam verplaatst. De winkel voor consumenten bleef in de Hoogstraat. Met meer dan 1200 verschillende bieren op voorraad.

Webshop Bier&zO.nl stopt per 31 december 2021 en gaat over in een nieuw platform: Dare To Drink Different. De winkel blijft bestaan onder de Bier&zO naam.

Op 25 juni 2022 sluit de winkel ook de deuren, maar wordt in september 2022 voortgezet als Karreman Biermeesters.

Onderdeel van

LiteratuurAanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur