Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Boot 122

Brouwerij

Opgericht: 2020

Hoofdtype

(2020-2022) Brouwerijhuurder
(2022-) Brouwerij

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Facebook Instagram Untappd Website

KvK-registratie: Brewpub Utrecht V.O.F h.o. Boot 122 (64717712)

- Brouwt ook bij andere brouwerijen (2020 - )

Contactgegevens

Provincie: Utrecht

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vestigingsadres

Nijverheidskade 15
3534 AZ Utrecht

Bezoekmogelijkheden

Proeflokaal: Ja

Aangesloten bij

CRAFT

Horeca

Boot 122 Proeflokaal

Geschiedenis

  • Uit liefde voor smaken, een straffe DIY mentaliteit, wars van conventies en een warm hart voor tradities

De brouwerij is een initiatief van Carlos Kok en Eelco Bosman. Carlos was mede-oprichter en eigenaar van de Oproer Brewpub en was ook op vrijwillige basis als inkoper en barman werkzaam bij het Utrechtse Café Averechts. Ook Eelco was werkzaam voor de Oproer Brewpub, alsook voor de Utrechtse bierwinkel De Bierverteller. Bovendien speelden Carlos en Eelco ooit samen in een band.

Onder de naam Brewpub Utrecht werd de brouwerij op 16 juli 2018 lid van CRAFT.

Op 30 juli 2019 werd bij de Gemeente Utrecht een omgevingsvergunning aangevraagd voor "het plaatsen van twee containers en deze inrichten als brouwerij". Op 16 september 2019 werd de vergunning verleend door de Gemeente Utrecht.

21 december 2019 werd een crowdfunding campagne gestart om minimaal € 130.000 en maximaal € 160.000 op te halen. Op 1 februari 2020 maakte de initiatiefnemers bekend dat het niet is gelukt om het gewenste bedrag via de campagne op te halen. Ze lieten zich echter niet uit het veld slaan door deze tegenslag. Het plan werd herzien en men besloot met een kleinere productieruimte te beginnen, door de gewenste brouw- en tapinstallatie niet in één keer aan te schaffen, maar deze in stappen uit te breiden. Hierdoor kon worden gestart met een veel lager startkapitaal.

Zoals je ongetwijfeld gezien zult hebben is het ons niet gelukt het door ons gewenste bedrag bij onze crowdfunding op te halen. Wij hebben ons verkeken op de crowdfunding, hadden andere keuzes kunnen en moeten maken in onze financiering, en het aandeel crowdfunding daarin. Het goede nieuws is: wij gaan verder met ons project! Boot 122 gaat er komen, maar wel met een aangepast plan. We gaan onze productieruimte wat kleiner laten beginnen, door niet de door ons gewilde brouw- en tapinstallatie in één keer aan te schaffen, maar deze in stappen uit te bereiden. Op deze manier kunnen wij met een veel kleiner startkapitaal beginnen. Hiervoor kunnen we nog steeds jouw hulp gebruiken! Heb je interesse in het financieel steunen van ons? Stuur ons een berichtje en we nemen snel contact met je op. Met dit geld kunnen we de pub operationeel maken en de brouwerij, frisdrankmakerij en destilleerinstallatie (zij het in afgeslankte vorm) gaan opzetten. Wij zullen een paar weken vertraging oplopen, maar we zetten vol in op een opening aan het begin van aankomende zomer! Doe je mee? Laat het ons weten. We hopen snel van je te horen! Mocht je nog vragen hebben, PM ons.
Eelco en Carlos
Facebook, 1 februari 2020

In de loop van 2020 werd de kleinschalige brouwerij en proeflokaal gevestigd op de kade bij Culturele Vrijhaven de Nijverheid in het Werkspoorkwartier gevestigd. Het proeflokaal is gehuisvest in Boot 122, een voormalige woonark van het Zandpad in Utrecht (een Utrechtse prostitutiezone die in 2013 werd gesloten), die op de kade is geplaatst. De brouwerij is gehuisvest in twee gestapelde zeecontainers. De gebruikte bouwmaterialen werden zoveel mogelijk gezocht in voormalige slooppanden en bij tweedehands bouwmaterialenmarkten. Carlos en Eelco gingen voor circulair waar mogelijk en voor ecologisch/nieuw waar nodig. In september 2020 werd het proeflokaal geopend.

De bieren werden aanvankelijk bij de Utrechtse Maximus Brouwerij gebrouwen en op blik afgevuld vanuit de tap. Op de etiketten stond daarom de tekst: "Van de tap afgevuld. Binnen 2 weken na afvuldatum consumeren". Sinds medio 2022 is de eigen brouwinstallatie operationeel. Sindsdien worden de bieren - met uitzondering van de Schwartz - in de eigen brouwinstallatie gebrouwen.

Eigenaren

(2020-heden)
(2020-heden)

Bieren (3)

Regulier assortiment

Gemberbier Schwartz Strong Bitter

Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur