Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

SNAB Bierbrouwers

Brouwerijhuurder

Opgericht: 1991
Gestopt: 2023

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Brewver Facebook Instagram Ratebeer Untappd Webshop Website

KvK-registratie: SNAB Bierbrouwers B.V. (41235710)

- Webshop voor online verkoop (2020 - )

Provincie: Noord-Holland

Postadres

Purmerend

Geschiedenis

De Stichting Noord-Hollandse Alternatieve Bierbrouwers (S.N.A.B.) werd op 24 januari 1991 opgericht door Derek Walsh, Cees van Zwam, Cor Vlietstra en Piet de Roo. De stichting ontstond uit de Noord-Hollandse Bierkring "De Herrezen Pauw". Het primaire doel van de stichting is het promoten van de biercultuur in het algemeen en het promoten van alternatieve bieren in het bijzonder. Onder alternatieve bieren worden bieren verstaan die met nieuwe grondstoffen en methodes worden gebrouwen. Om haar doelstellingen te bereiken richt de stichting haar aandacht op het ontwikkelen en commercieel exploiteren van nieuwe bieren die niet of nooit eerder in Nederland gebrouwen zijn geweest. De S.N.A.B. staat, met andere woorden, voor:

  1. CULTUUR: De (her)introductie van oude biersoorten die verloren zijn gegaan en bieren die nooit in Nederland zijn gebrouwen.
  2. KARAKTER: Het brouwen van bieren met een eigen, herkenbare smaak. Avontuur en smaaksensatie krijgen de nadruk.
  3. CREATIVITEIT: Door gebruikmaking van natuurlijke, niet-conventionele grondstoffen gaat de S.N.A.B. een grensverleggende uitdaging aan, maar ook klassieke bieren worden gecombineerd tot nieuwe, alternatieve bieren.

Voor het brouwen van de door S.N.A.B. ontwikkelde recepten werd in de loop van de tijd bij diverse brouwerijen capaciteit ingehuurd. Sinds een aantal jaren worden de S.N.A.B.-bieren gebrouwen bij de "Proef" Brouwerij te Lochristi in België. De door de S.N.A.B. ontwikkelde bieren voldoen, volgens eigen zeggen, aan zeer hoge kwaliteitseisen en zijn vervaardigd van natuurzuivere grondstoffen, zonder chemische toevoegingen. In 2006 won de brouwerij de tweede prijs in de silver award in de Brewers Association (BA) World Beer Cup 2006. Deze grootste en meest diverse bier competitie voor brouwerijen, die bieren beoordeelt van over de hele wereld, wordt ook wel The Olympics of Beer Competitions genoemd, deze naam dankt men mede aan zijn prestigieuze prijstoekenning en panel van internationale proef experts uit o.a. de brouwerij en andere gerelateerde industrie. De SNAB heeft een silver award ontvangen in categorie 29 German-Style Strong Bock, met 27 inzendingen. De brouwers van SNAB zijn Peter Kost (voorzitter), Jaap Sulkers en Marcel Vermeulen (penningmeester). Gert Roos was brouwer, maar is in 2017 overleden.

In september 2023 werd bekend dat de brouwerij eind 2023 haar brouwactiviteiten vanuit praktische en organisatorische redenen zou gaan staken.

Eigenaren

(n.b.-n.b.)
(n.b.-2023)

Brouwers

(n.b.-2017)

Niet meer gebrouwen bieren (26)

Regulier assortiment

1410 Czaar Peter IJsbok Koning Honing

Overig

Admirael ESP (Extra Special Pale) Extra Stout Porter Ezelenbok Graaf Jan IJsbok Hout Kalverliefde Maelstrøm Mashing Pumpkins 8.0 Meester Maerten Meijestijd Onweiss Purra 2020 Roock S.N.A.B. Pale Ale (S.P.A.) SNAB Bokbier Speculator Speculator MM Sprengen Bier Triomph X-Porter XX-Porter

Organisatie Bierevenementen

  1. Bierfestival Purmerend 2015
  2. Bierfestival Purmerend 2017
  3. Bierfestival Purmerend 2019
  4. Bierfestival Purmerend 2020
  5. Bierfestival Purmerend 2023
  6. SNAB Farewell Party @Jopenkerk Haarlem, 16 oktober 2023

In het nieuws


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur