Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

De Brouwkamer

Brouwerij

Opgericht: 2018

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Brewver Facebook Instagram Ratebeer Untappd Webshop Website

KvK-registratie: The Drawingroom B.V. h.o. De Brouwkamer (63633051)

- Eigen hopveld (2016 - )

Contactgegevens

Provincie: Utrecht

Telefoon: 06-24284466
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vestigingsadres

Baarnsche Dijk 6B2
3741 LR Baarn

Hopveld

De Geerenweg 14
3741 RS Baarn

Postadres

Verbindingsweg 15
3742 WK Baarn

Bezoekmogelijkheden

Proeflokaal: Nee
Rondleidingen: Ja

Geschiedenis

De Brouwkamer brouwt ambachtelijk bieren met gebruik van eigen geteelde hop. De brouwerij begon in 2016 als een hobby van twee thuisbrouwers Justin Gerritse en Jiek Weishut. De Spotify-playlist Brouwkamer Craftbeer Songs werd aangemaakt en de huiskamer en keuken werden in beslag genomen.

De drijfveer van de brouwers zelf, naast de aanmoediging van vrienden en kenners uit de bierwereld om te komen met steeds betere bieren, zorgde voor een enthousiast momentum. Hoe meer studieboeken, workshops en conferenties werden verslonden hoe meer de vraag groeide. Het idee om op bescheiden schaal het gebrouwen bier te presenteren aan een breder publiek ontstond al snel.

Het logo is een combinatie van de J van brouwers Justin en Jiek en artdirector/designer Joey Kops en de B van Baarn, Bier en de Brouwkamer.

Het brouwwater van de Brouwkamer vindt haar oorsprong in de bossen tussen Soesterberg en Soest. Het waterprofiel is zeer zacht en leent zich uitstekend voor het brouwen van bier. De mouten worden bij verschillende mouterijen ingekocht met speciale aandacht voor duurzaamheid en kwaliteit.

Er wordt op bescheiden schaal gebrouwen met een verscheidenheid aan eigen geteelde hop en kruiden, om te komen tot zeer verleidelijke en doordrinkbare bieren.

Hopveld

Met oog voor het brouwersambacht werd er in 2016 gestart met de aanleg van een hoptuin en het kweken van eigen kruiden. Wat begon als een aankoop van een enkel hop-stekje mondde uit in een additionele passie. Het kweken van die begeerlijke hop-aroma's voor de bieren van de brouwerij. Na verschillende ingewonnen adviezen werden meerdere jonge hopplanten geïmporteerd uit Duitsland (Cascade en Bramling Cross). In 2021 stonden er twaalf hopplanten: Baarnse Hop, Cascade, Centennial, Bramling Cross en Tradition. Het hopveld is alleen op afspraak te bezoeken. In 2022 werden 10 hopplanten bijgeplaatst, waarmee het aantal hopplanten dat wordt verbouwd uit komt op 22.

Eigenaren

(2018-heden)
(2018-heden)

Brouwers

(2018-heden)
(2018-heden)

Bieren (5)

Regulier assortiment

Baarns Blondje Brouwkamer Tripel Hoeba Hoeba Hop Royal Dark Saisonnetje

In het nieuws

Oude logo's

2018

Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur