Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

raRe Brewpub

Horeca

Café

Opgericht: 2019
Gestopt: 2022

Namen

(2019-2022) Wertha Brewpub
(2022-2022) raRe Brewpub
Gelieerd aan: raRe Craft Beer Brewery

Externe Links: Facebook Untappd Website

KvK-registratie: Wertha Brewpub B.V. (74612018)

- Growlerstation voor afvullen growlers (2020 - 2022)

Provincie: Limburg

Vestigingsadres

Bassin 6 6001 GZ Weert
Foursquare City Guide

Geschiedenis

Rob Driessens opent samen met Roy Snijders in 2019 een speciaalbiercafé onder de naam Wertha Brewpub. Het pand, waarin voorheen Café De Mân gevestigd was, is overgedragen aan de nieuwe eigenaren op 1 mei 2019. Op 18 mei 2019 gaat de pub voor het eerst open.

In het pand is ook brouwerij Rare Craft Brewing gevestigd.

In juni 2022 wordt naam Wertha Brewpub gewijzigd naar raRe Brewpub. Al sinds de opening van het café hadden de eigenaren het doel om een eigen biermerk op de kaart te zetten. Ondanks dat ze geen verbinding hebben met Wertha bier of met de Wertha brouwerij, werden ze toch vaak, onterecht, als de Wertha brouwerij gezien. Nu het eigen raRe craft bier goed in de markt staat werd duidelijk dat de naam Wertha Brewpub niet meer aansluit bij datgene dat ze uit willen stralen.

Op 12 november maakte de brouwerij op Facebook bekend:

raRe brewpub/ Wertha brewpub stopt per 01-01-23
Toen we in 2019 met elkaar aan het avontuur van de Wertha brewpub begonnen hadden we mooie ideeën en heel veel dromen. Vol enthousiasme zijn we begonnen met het opknappen van ons café aan het Bassin in Weert en met veel inzet en enthousiasme hebben we in mei 2019 onze deuren geopend.
Helaas moesten we binnen een jaar na opening onze deuren alweer sluiten vanwege het uitbreken van de coronapandemie. Vol goede moed hebben we een weg gezocht tussen de pittige corona lockdowns door. Steeds als we even open mochten ging ons vlammetje weer branden en waren we blij dat we onze gasten weer mochten verwelkomen. Maar iedere keer opnieuw kwam er de volgende lockdown of beperking.
Nadat de rook van de pandemie begin dit jaar verder of misschien zelfs wel definitief leek op te trekken waren we zeer positief gestemd over de toekomst. De realiteit heeft ons echter ingehaald. Veel van onze (vaste) gasten gingen deze zomer wel op vakantie naar het buitenland, gingen eindelijk naar het al 2 of 3 keer uitgestelde festival of concert. De aanhoudende onzekerheid in de wereld en een dreigende recessie zal de komende tijd niet erg veel goed doen. Daarnaast hebben we gedurende dit jaar al onze kosten gigantisch zien toenemen terwijl we onze prijzen niet kunnen verhogen. Hierdoor is het voor ons onmogelijk geworden om ons bedrijf voort te zetten.
Met enorme pijn in ons hart willen we daarom mededelen dat ons bedrijf per 1 januari 2023 zal stoppen. Tot die tijd zijn we dus nog open en maken we er nog een prachtige tijd van. Kijk op onze Facebook-pagina of op www.werthabrewpub.nl voor de agenda de komende tijd en reserveer snel nog een plekje! Op 31 december gaan we knallend het jaar uit met ons allerlaatste feest. Ook hiervoor kun je reserveren.
Met een traan en een lach, maar vooral met een enorm gevoel van trots, dankbaarheid en voldoening kijken we terug op 3 prachtige, gezellige, feestelijke, leerzame jaren. We zijn heel erg trots op datgene wat er allemaal bereikt is en we zijn blij dat we een bijdrage hebben kunnen leveren aan de vele mooie momenten die bij ons zijn beleefd door onze gasten. We zijn dankbaar voor alles wat we hebben meegemaakt!
Een enorm dankjewel aan alle gasten die ons het vertrouwen hebben gegund om bij ons te komen. We hebben het altijd met heel veel liefde voor jullie gedaan.
Namens het hele team van raRe brewpub, dankjewel!

Eigenaren

(2019-2022)
(2019-2022)

Organisatie Bierevenementen

  1. Paasbier Zoeken @raRe Brewpub, 17 april 2022
  2. raRefest Speciaalbierfestival 2022

In het nieuws


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur