Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Callantsoger Bier

Brouwerijhuurder

Opgericht: 2018

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Facebook Instagram Untappd Website

KvK-registratie: Brouwerij Callantsoog h.o. Callantsoger Bier (73225444)

Contactgegevens

Provincie: Noord-Holland

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Postadres

De Gorsen 30
1759 XN Callantsoog (gemeente Schagen)

Bezoekmogelijkheden

Bezoek niet mogelijk

Geschiedenis

Callantsoger Bier is de winnaar van Rake Draken 2018 georganiseerd door Pand Raak in Schagen. De uitslag werd bekend gemaakt op 12 november 2018 tijdens de finale waarin de ideeën moesten worden gepitcht. Een proefbrouwsel van het bier was al te proeven. De duindoornplant is een van de ingrediënten. Dit ingrediënt maakt het bier fris zurig.

Het beste idee krijgt naast de titel ‘Beste Rake Start Up 2018’ een startkapitaal van € 3.500,00 om het idee in de praktijk te brengen. Daarnaast krijgen ze toegang tot een uitgebreid netwerk, een werkplek bij Pand Raak, en een training op het gebied van branding en coaching van een aantal juryleden.

In maart 2019 wordt het eerste bier, Duinmannetje, op de markt gebracht. In ieder geval te koop bij de Albert Heijn in Callantsoog. Eigenaar van de Albert Heijn is Jaap van Vuure, één van de juryleden van Rake Draken.


Callantsoger bier winnaar Rake Draken 2018, SchagenFM, 13 november 2018

Callantsoog is een prachtige badplaats in de Kop van Noord-Holland. Het dorp wordt jaarlijks door duizenden toeristen bezocht en dat zorgt er voor dat er altijd een aangename vakantiesfeer heerst. Dit jaar bestaat Callantsoog 450 jaar en dit zou uitbundig worden gevierd. Diverse evenementen werden georganiseerd, maar helaas gooide het coronavirus roet in het eten en werd er veel afgelast. Om tóch het 450-jarig bestaan op een gepaste manier te vieren, brouwde Callantsoger Bier in augustus 2020 een jubileumbier ter ere van het 450-jarig bestaan. Het werd een (limited edition) pilsner style craftbeer met een alcoholpercentage van 4.5%.

Eigenaren

(2018-heden)
(2018-heden)

Bieren (2)

Regulier assortiment

Duinmannetje Zwanenwater

In het nieuws


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur