Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Brouwerij Parelhoen

Brouwerij

Opgericht: 2018
Gestopt: 2023

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Facebook Instagram LinkedIn Untappd

KvK-registratie: Brouwerij Parelhoen (71476105)

- Mogelijkheid voor workshops bierbrouwen

Provincie: Noord-Brabant

Vestigingsadres

Markt 17 4701 PA Roosendaal

Postadres

Roosendaal

Geschiedenis

In oktober 2016 kreeg Thomas voor zijn verjaardag een mini brouwpakket. Dit brouwsel mislukte faliekant en bier was niet te drinken. Hierna zijn er direct een 50 liter pan, een brander en gistvat van 30 liter aangeschaft. Kort daarop werd er een 100 liter pan gekocht met een een extra brander en een gistvat van 60 liter. De uitbreiding van de brouwinstallatie ging zo nog even door en op het moment dat de brouwers (ze brouwden toen nog om en om bij elkaar) meer dan twee keer moesten rijden om alles heen en weer te krijgen werd het tijd om een "vaste" installatie neer te zetten. Ook deze was snel ontoereikend, want in december van 2017 stonden de brouwers al in een grote partytent in de tuin te brouwen. 2018 stond in het teken van betere bieren te leren brouwen en zorgen voor consistentie. Er werd een tijdelijke plek geregeld waar de brouwers de beschikking hadden over een grote keuken en voldoende ruimte voor opslag.

In de loop van 2018 kregen Koen en Thomas het aanbod om bij Captain Cook's in een ruimte een eigen brouwerij te op te zetten. Beide brouwers kozen ervoor om hun huidige werk te houden en de hobbybrouwerij door te zetten, maar dan wel met een professionele inslag. De accijnsvergunning werd geregeld per december 2018 en er kon worden gebrouwen.

De brouwerij is een nano-brouwerij, waar nog gewoon in pannen wordt gebrouwen, is laagdrempelig en groeit nog steeds gestaag. Waar voorheen het gistingsproces nog in plastic vaten plaats vond werden deze vervangen door RVS tanks. Klein, maar wel beheersbaar. Hierdoor is er ook een gezellige sfeer ontstaan. Je kunt tijdens het brouwen aan de bar zitten en ook nog gewoon in de pannen roeren.

Op de achtergrond wordt er langzaam gewerkt aan de uitbreiding van de vergistingstanks, zodat huidige gistingscapaciteit flink wordt uitgebreid. In hetzelfde pand zijn een Café en restaurant gevestigd waar de bieren aan de bar op tap en fles verkrijgbaar zijn, er zijn workshops en proeverijen voorzien van een lekker hapje of goede maaltijd.

Eigenaren

(2018-2023)
(2018-2023)

Brouwers

(2018-2023)
(2018-2023)

Bieren (2)

Overig

Endeavour Wit Met Pit

Niet meer gebrouwen bieren (1)

Overig

Bockdown

Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur