Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Swinkels Family Breweries N.V. / Bavaria N.V.

Brouwerijgroep

Opgericht: 2015

Externe Links: Facebook Website

KvK-registratie: Swinkels Family Brewers Holding N.V. (64910792)

Contactgegevens

Provincie: Noord-Brabant

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vestigingsadres

de Stater 1
5737 RV Lieshout (gemeente Laarbeek)

Eigenaar van

(2018-heden)
(2003-heden)
(2015-heden)

Geschiedenis

Op 30 december 2015 is Swinkels Family Breweries N.V. opgericht. Deze vennootschap houdt 100% van de aandelen in Bavaria N.V. De raad van commissarissen is tegelijk met de oprichting verschoven van Bavaria N.V. naar Swinkels Family Breweries N.V.

Bedrijfsonderdelen 2020

Bron: Jaarverslag 2020

Royal Swinkels Family Brewers Holding N.V. is de holdingmaatschappij van de Swinkels Family Brewers Groep, een 100% onafhankelijk familiebedrijf. Deze groep bestaat onder andere uit verschillende brouwerijlocaties: brouwerij Bavaria in Lieshout (Nederland), Brouwerij De Molen in Bodegraven (Nederland), brouwerijen Palm en de Hoorn in Steenhuffel (België), brouwerij Rodenbach in Roeselare (België) en brouwerij Habesha in Debre Birhan (Ethiopië). Daarnaast wordt er nauw samen gewerkt met bierbrouwerij de Koningshoeven in Berkel-Enschot (Nederland). Ook hebben ze een minderheidsbelang in de Georgische brouwerij Argo. Gezamenlijk waren al deze brouwerijen in 2020 goed voor de productie van 7,2 miljoen hectoliter bier en 600 duizend hectoliter frisdrank.

Naast deze brouwerijen maken ook de mouterijen van Holland Malt in Lieshout en de Eemshaven deel uit van de groep. Deze mouterijen waren in 2020 goed voor de productie van 397 duizend ton mout. Businessunit CereX produceert daarnaast jaarlijks zo’n 3 duizend ton moutextracten en compounds. De focus van CereX ligt op het opwaarderen van reststromen.

Bier&cO, distributeur van speciaalbier, voegt een groot portfolio aan ambachtelijk gebrouwen speciaalbieren toe aan het assortiment.

In het nieuws

Oude logo's


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur