Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Brouwerij Casimir

Brouwerij

Opgericht: 2016

Namen

(2016-2019) Brouwerij Kordaat
(2019-2020) Stadsbrouwerij Kordaat
(2020-) Brouwerij Casimir

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Brewver Facebook Instagram Untappd Webshop Website

KvK-registratie: Brouwerij Casimir (74108964)

- Webshop voor online verkoop (2020 - )

Contactgegevens

Provincie: Limburg

Telefoon: 06-25497342 / 0475-211673
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vestigingsadres

Molenbergstraat 2
6083 AW Nunhem (gemeente Leudal)

Bezoekmogelijkheden

Proeflokaal: Nee

Aangesloten bij

CRAFT

Geschiedenis

In 2007 wordt er aan Milan Dams gevraagd om het bier te regelen voor een feestje. Milan verdiept zich vanaf dat moment in bier en gaat ook hobbybrouwen. In het begin nog met extracten in blik maar al snel echt met mout. Er word veel uitgeprobeerd en de droom van een eigen brouwerij ontstaat langzaam ook al. Milan gaat ook bierproeverijen organiseren en volgt de studie Zythologie in België. Toch blijkt de passie vooral erg groot te zijn voor het brouwen van bier en uiteindelijk word in 2016 de stap gezet van hobbybrouwer naar een professionele brouwerij met naam Brouwerij Kordaat. De keuze voor de naam ligt in de defensie achtergrond van Milan. Kordaat staat voor daadkrachtig en moedig. Milan wilde een brouwerij starten waar veteranen een baan zouden kunnen vinden. Hij kreeg echter een andere baan, en de brouwerijplannen werden (tijdelijk) in de ijskast gezet. De brouwerij werd uitgeschreven bij de KvK zonder operationeel geweest te zijn.

In 2018 komt Lidl met het Kordaat Pilsener op de markt. Daardoor komt Brouwerij Kordaat weer volop in het nieuws, omdat de naam Kordaat al eerder in gebruik was.

Daarna komt het bericht dat de brouwerij een doorstart maakt. De naam wordt gewijzigd naar Stadsbrouwerij Kordaat en er verschijnen weer bieren in kleine batches gebrouwen in de eigen garage. Het plan is dan om in 2020 in de Roermondse binnenstad een echte stadsbrouwerij te openen. Een pand in de Roermondse binnenstad is er al, nu de financiering nog. Een crowdfunding actie was gepland voor najaar 2019. Deze plannen lopen wat vertraging op.

Op 30 maart 2020 wordt de nieuwe naam Brouwerij Casimir.

Vanwege de achtergrond met defensie en het feit dat Milan zelf veteraan is werd er voor de naam Kordaat gekozen omdat dit staat voor daadkracht en moed. Een van de doelen die Milan voor ogen heeft is het helpen van veteranen die het moeilijk hebben door bijvoorbeeld PTSS of op een andere manier afstand hebben tot de arbeidsmarkt, door ze een besteding van de dag te bieden waardoor ze mogelijk in de toekomst weer aan het werk kunnen. Helaas kiest in 2018 Lidl ervoor om de naam Kordaat te gebruiken. Omdat een juridische strijd weinig zin heeft tegen een grote onderneming besluit de brouwerij verder te gaan onder een nieuwe naam, Brouwerij Casimir.

In juni 2021 wordt een crowdfunding campagne gehouden om de capaciteit van de brouwketels te vergroten.

Eind 2021 wordt er opnieuw gewerkt aan de financiering voor een brouwerij in het centrum van Roermond. Het plan is om die brouwerij in de tweede helft van 2022 te openen.

Eigenaren

(2016-heden)

Brouwers

(2016-heden)

Bieren (10)

Regulier assortiment

Diederik Driehoppig Monster Gose According To Plan II III IV Saizoentje Stoutmoedig Weize Balthasar Wit(h) A Kick

Niet meer gebrouwen bieren (2)

Overig

Mighty Hazy Cause It's Dry Hopped Like Crazy Weize Balthasar Barrel Aged

In het nieuws

Oude logo's

2016 2019

 Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop!

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur