Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Low Five Brewing

Brouwerijhuurder

Opgericht: 2018
Gestopt: 2023

Namen

(2018-2020) Brouwbeesten
(2020-2023) Low Five Brewing

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Facebook Instagram Untappd Website

KvK-registratie: Brouwbeesten (72470739)

- Webshop voor online verkoop (2018 - )

Provincie: Noord-Holland

Postadres

Amsterdam

Aangesloten bij

CRAFT

Geschiedenis

Begonnen onder de vlag van Brouwbeesten, sinds mei 2020 als Low Five Brewing. Op 11 september 2020 schrijven ze op Instagram: "Het werd voor ons steeds minder logisch om onze commerciële bieren uit te brengen onder dezelfde naam als ons thuisbrouwplatform. Daarom hebben we besloten om de activiteiten van elkaar los te koppelen en zijn we gestart met @lowfivebrewing Bij Low Five leggen we de focus op bieren met een maximaal alcohol percentage van 5%. Minder alcohol maar met maximale smaak."

Brouwbeesten

Youtube Website Webshop Untappd Twitter Ratebeer LinkedIn Instagram Facebook

Brouwbeesten is een bierbrouwcommunity waar thuisbrouwers informatie en inspiratie kunnen opdoen, maar ook zelf informatie kunnen delen. Via de webshop worden thuisbrouwsels te koop aangeboden. In 2018 werd de stap gezet naar commerciële brouwerijhuurder.

Low Five Brewing

In 2020 verschijnt de naam Low Five Brewing onder dezelfde KvK inschrijving. In mei 2020 wordt het eerste bier onder deze naam gebrouwen. Op 1 oktober 2020 verschijnen de eerste bieren onder de naam Low Five Brewing op de markt.

Op dinsdag 24 oktober 2023 maakte de brouwerij via Facebook bekend de brouwactiviteiten te staken:

We hebben tragisch nieuws, dus misschien kan je er beter even voor gaan zitten. Zit je? Hier komt het…
Na veel overpeinzingen hebben we besloten dat we gaan stoppen met Low Five Brewing.
De afgelopen jaren hebben we met ongelooflijke passie en toewijding gewerkt om bieren te creëren die uniek waren voor het bierlandschap, maar onze (uitbreidende) gezinnen en drukke banen vragen steeds meer van onze tijd en aandacht. Aandacht die ze verdienen.
Daarbij komen de voortdurend stijgende prijzen op de biermarkt, wat het voor ons steeds moeilijker maakt om kwaliteit en waarde te blijven bieden voor een betaalbare prijs, zoals jullie van ons gewend zijn.
Maar laten we niet in mineur eindigen, want we geloven dat we onze missie in de bierwereld met trots hebben vervuld. We hebben met hart en ziel gewerkt aan het creëren van smaakvolle bieren met minder dan 5% alcohol, en het doet ons deugd om te zien dat andere brouwers deze missie voortzetten en omarmen. We zijn ervan overtuigd dat jullie in goede handen zullen zijn als jullie op zoek zijn naar bieren met een tikkie minder.
Maar, zoals een goed verhaal betaamt, willen we niet zomaar verdwijnen. We willen een episch laatste hoofdstuk toevoegen aan ons verhaal, en dat brengen we speciaal voor onze trouwste fans. We presenteren met trots "The Last Barrel" - ons allerlaatste bier in grote 75cl flessen.
Dit is geen gewoon bier, dit is een meesterwerk, een blond, laag-alcoholisch bier, gerijpt op een Moscatel-vat, dat met zorg en liefde is vervaardigd om onze reis op glorieuze wijze af te sluiten.
En nu komt het epische deel: jullie, onze trouwe fans, krijgen als eerste de kans om dit buitengewone bier te pre-orderen. We willen dat jullie dit laatste hoofdstuk met ons vieren en samen met ons afscheid nemen. "The Last Barrel" is onze manier om dankjewel te zeggen voor jullie onwankelbare steun door de jaren heen. We hebben slechts een beperkte hoeveelheid beschikbaar, dus zorg ervoor dat je jouw exemplaar veiligstelt voordat het te laat is. Pre-orderen kan hier: https://shop.lowfivebrewing.com/product/the-last-barrel/
We willen dit bericht afsluiten door jullie, onze geweldige fans, te bedanken voor de fantastische reis die we samen hebben gemaakt. We koesteren de herinneringen en proosten op jullie, want zonder jullie zouden we nooit zo ver zijn gekomen. We hopen dat dit laatste bier een waardige afsluiting zal zijn van een geweldig avontuur. Bedankt voor alles!
Proost en een laatste low five,
Frank de Winkel & Luuk van Velthoven
Low Five Brewing

Eigenaren

(2018-2023)
(2018-2023)

Niet meer gebrouwen bieren (5)

Regulier assortiment

Sexy Galaxy

Overig

Air Boks Buckwheat Bonanza Nachtvlinder TuTu

Oude logo's


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur