Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

BRACK Beer Construction

Horeca

Proeflokaal

Opgericht: 2018
Gestopt: 2023
Gelieerd aan: Ramses Bier Brouwerij Bliksem

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Facebook Untappd Untappd Website

KvK-registratie: Brack Breda B.V. (77666496)

Provincie: Noord-Brabant

Vestigingsadres

Speelhuislaan 175 4815 CD Breda

Geschiedenis

BRACK is een structurele samenwerking tussen Brouwerij Bliksem, Ramses Bier, Smaaker (koken op locatie) en Bredase Bomen (hergebruik gekapte bomen). Met als uitgangspunt vernieuwende bieren en (h)eerlijk eten met een verantwoord en origineel uitgangspunt. De naam BRACK is een afgeleide van Backer & Rueb, Ramses, Bliksem en een verwijzing naar de locatie en oprichters van de toekomstige brouwerij. Ook een knipoog naar brak water omdat de locatie aan het water ligt en men bieren gaat maken die niet altijd in een hokje te plaatsen zijn.

In een van de oude Backer & Rueb-hallen in het Bredase havenkwartier verrijst in de loop van 2019 een proeflokaal van de brouwerijen Bliksem en Ramses. Op termijn moet het uitgroeien tot een vaste, volwaardige horecagelegenheid met terras én stadsbrouwerij aan de oevers van de Mark.

De naam van het project is BRACK. Bliksem en Ramses hadden in 2018 al eens een pop-up bar onder die naam in de hal, waar ook papierhandel Van Puijfelik heeft gezeten.

De derde partner in BRACK is Bredase Bomen. Dit is een project van Tim van den Burg, waarbij bomen die in de stad zijn gekapt een nieuwe bestemming krijgen. Van den Burg gaat het meubilair maken voor het proeflokaal. De opslag- en werkplaats van Bredase Bomen huist al in het oude fabriekscomplex (dat deels is gesloopt).

Het terrein is eigendom van ontwikkelaar Amvest, die dat deel van het Havenkwartier gaat omvormen tot een nieuwe (woon)wijk. In principe blijven de hallen staan als industrieel erfgoed.

In augustus 2023 wordt bekend gemaakt dat Brack gaat sluiten. Op 1 september 2023 is Brack voor de laatste keer open.

BRACK gaat stoppen, maar Bliksem gaat door
Mocht je het nieuws nog niet gehoord hebben, afgelopen week hebben we helaas moeten besluiten om de deuren van ons proeflokaal BRACK definitief te sluiten. Dit betekent helaas ook dat BFest dit jaar niet door gaat. Er zijn geïnteresseerden om het stokje over te nemen. De consequentie hiervan is dat BRACK vanaf morgen de deuren sluit. BRACK is alleen vandaag nog open! Ontzettend gemengde gevoelens, maar we zouden tof vinden als je nog een even langs komt voor een bier en herinneringen te delen.

⚡ BRACK is een samenwerking van meer bedrijven
Samen met onder andere Ramses bier begonnen we in september 2018 met BRACK. Een oude fabriekshal met 3 muren en een ongekende gave sfeer en potentie. We wisten dat het een uitdaging was, maar die gaan wij niet uit de weg. Dankzij bloed, zweet en tranen (alle 3 letterlijk) hebben we ruim 4 jaar lang onze mooie bieren kunnen tappen op een unieke historische locatie in Breda. Een plek waar lief en leed gedeeld is, de tofste evenementen zijn georganiseerd, maar waar je vooral lekker een biertje kon drinken. Dit mede dankzij fantastisch personeel en sublieme vrijwilligers, want zonder hen was dit nooit gelukt.

⚡ Toch moeten we stoppen met BRACK
Helaas moeten we de conclusie trekken dat het toch niet voldoende was. Dit had meerdere factoren, van financiële naweeën van corona tot aan het warm stoken van de hal tijdens de koudere maanden met absurde gasprijzen en de lastige bereikbaarheid door bouwwerkzaamheden en parkeerbeleid. Ondanks dat er zat mensen waren die de weg naar BRACK wisten te vinden, blijft de conclusie keihard; het was en is niet genoeg.
Bij deze willen we iedereen uit de grond van ons hart bedanken die een rol heeft gespeeld in de afgelopen 4 jaar aangaande BRACK.

⚡ The show must go on
Met Bliksem zijn we namelijk nog lang niet klaar. Dat we even terug naar de tekentafel moeten is duidelijk, maar de toekomst ziet er positief uit. Daarover binnen een paar weken meer.
Natuurlijk kun je ons meer dan ooit helpen, door gewoon lekker bier te bestellen in onze webshop. Doe je meteen jezelf ook een plezier.
(Facebook, Bliksem, 1 september 2023)

Bieren (1)

Bracke Kip

Organisatie Bierevenementen

  Facebook Instagram

 1. B-Fest 2020
 2. What The Bock?! Bierweekend 2020
 3. B-Fest 2021
 4. What The Bock?! Bierweekend 2021
 5. End of Summer Party @BRACK Beer Construction, 29 oktober 2021
 6. Barrel Rock Wood & Barrel Aged Festival 2021
 7. Heet Zuur Hop Festival 2022
 8. B-Fest 2022
 9. Sunset Cinema - Crafting a Nation @BRACK Beer Construction, 12 augustus 2022
 10. Bier Cocktail avond - Heaven in Hell @BRACK Beer Construction, 13 augustus 2022
 11. New Beer Friday El Gancho @BRACK Beer Construction, 19 augustus 2022
 12. Rock De Bock Bockbierfestival 2022
 13. Barrel Rock Diner 2022
 14. Barrel Rock Wood & Barrel Aged Festival 2022
 15. Slock De Bock 2023
 16. Bijster Bitter 2023
 17. Heet Zuur Hop Festival 2023
 18. Biergarten Bierfestival 2023
 19. B-Fest 2023

LiteratuurAanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur