Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Herder Bier

Brouwerij

Opgericht: 2018

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Facebook Instagram Ratebeer Untappd Website

KvK-registratie: Herder Bier (71612661)

Contactgegevens

Provincie: Limburg

Telefoon: 06-47680109
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vestigingsadres

Rijksweg 57 B
5941 AA Velden (gemeente Venlo)

Bezoekmogelijkheden

Proeflokaal: Nee
Rondleidingen: Ja

Geschiedenis

Opgericht in 2018 door John Deenen, die eerst 10 jaar ervaring heeft opgedaan als hobbybrouwer. In deze 10 jaar heeft de brouwer zijn visie op speciaalbier vastgelegd in vier ambachtelijk gebrouwen bieren met ieder een eigenzinnig karakter. De locatie van de brouwerij is al even eigenzinnig. Deze bevindt zich namelijk in de kelderruimte onder de woning van de brouwer. Deze kelder is professioneel verbouwd en heeft een eigen AGP. Als kleine brouwerij met een capaciteit van 75 liter per brouwsel begonnen, omdat dit de voorkeur had boven het opschalen naar brouwerijhuurder. In het begin was het bier, vanwege het geringe volume, alleen via thuisverkoop te verkrijgen.

De bieren worden op ambachtelijke wijze bereid, met louter natuurzuivere ingrediënten. Deze ingrediënten komen bij voorkeur uit eigen streek; zo wordt er zelfs Veldens hop gekweekt voor het beste resultaat. Niets mag de kwaliteit van de brouwsels in de weg staan. Het zachte Limburgse water is een wezenlijk bestanddeel van de bieren. Door de unieke zachtheid van het water verloopt de omzetting van de uit hop afkomstige alfazuren, in (bittere) iso-alfazuren tijdens het koken beter dan bij ‘hard’ water. Dit komt de smaak van de authentieke bieren van Herder Bier alleen maar ten goede.

De bieren kenmerken zich door de langzame gisting en luie afdronk, vandaar de naam Herder Bier. Naast de vier vaste bieren worden er ook seizoensbieren, zoals lente bock, winterbier en herfstbock gebrouwen.

Op 10 april 2019 werd bekend gemaakt dat de brouwinstallatie van het Wapen van Well werd verhuisd naar de locatie van Herder Bier. Brouwer John Deenen zocht meer capaciteit want zijn bieren waren niet aan te slepen en het Wapen van Well zocht al een hele tijd een nieuwe plek. Een win/win-situatie dus. Daarmee is de brouwcapaciteit vergroot naar 2 ketels van 130 liter. Het Wapen van Well stopt kort hierna met commercieel brouwen.

Vanwege de grotere vraag werd in januari 2021 overgestapt naar een Brewtools installatie van 150 liter.

Eigenaren

(2018-heden)

Brouwers

(2018-heden)

Bieren (10)

Regulier assortiment

Albino Schaop De Kwietwaeg De Meugen Herder Herderin Jaloers Schaop Lente lammetje Naaten Hond Oerschaap Winter Schaop

Overig

Scholsen Ties

Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur