Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

AB InBev Nederland

Brouwerijgroep

Opgericht: 1995

Namen

(1995-2006) Interbrew Nederland
(2006-2008) InBev Nederland
(2008-) AB InBev Nederland

Externe Links: Website

KvK-registratie: ABInBev Nederland Holding B.V. (20153906)

Contactgegevens

Provincie: Noord-Brabant

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vestigingsadres

Ceresstraat 1
4800 MA Breda

Aangesloten bij

Nederlandse Brouwers

Eigenaar van

(1968-heden)
(1995-heden)

Geschiedenis

Het huidige AB InBev is sinds 1968 actief op de Nederlandse markt. In dat jaar werd de Dommelsche Bierbrouwerij in Dommelen overgenomen van de familie Snieders door het Belgische Brasseries Artois. Moedermaatschappij Artois gaat in 1987 samen met het eveneens Belgische Brasseries Piedboeuf (bekend van het merk Jupiler). Dit was het begin van Interbrew.

In 1995 – ten tijde van de enorme wereldwijde expansie van het Belgische concern – neemt Interbrew in Nederland de bieractiviteiten van Allied Breweries over. Dit betreft de Oranjeboom Bierbrouwerij in Breda (voor 1982 de Drie Hoefijzers Brouwerij) en de Arcense Bierbrouwerij in Arcen. Interbrew besluit vervolgens zijn Nederlandse hoofdkantoor te vestigen op het grote brouwerijterrein in Breda, waar het tot op de dag van vandaag nog steeds staat.

Interbrew Nederland veranderde in 2006 zijn naam in InBev Nederland, een gevolg van de naamswijziging van het moederconcern dat in 2004 besluit een combinatie te vormen met het Braziliaanse AmBev. Samen vormen zij in volume de grootste brouwer ter wereld.

In 2008 ging InBev samen met de grootste bierbrouwer in de Verenigde Staten; Anheuser-Busch. Deze brouwerij is vooral bekend van het wereldwijde merk Budweiser. Na deze samenvoeging ontstond de nieuwe naam van het gecombineerde bedrijf: Anheuser-Busch InBev, oftewel AB InBev. De Nederlandse tak heet vanaf dan AB InBev Nederland.

Onderdeel van


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur