Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Leroy Brown Brewery

Brouwerij

Opgericht: 2018
Gestopt: 2022

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Facebook Instagram Ratebeer Untappd Website

KvK-registratie: Leroy Brown Brewery B.V. (75300451)

- Mogelijkheid voor workshops bierbrouwen

Provincie: Gelderland

Vestigingsadres

Nieuwe Havenweg 13 6827 BA Arnhem

Horeca

Leroy Brown Proeflokaal

Geschiedenis

Leroy Brown Brewery is in 2018 opgericht door Thijs Tigchelaar voorheen eigenaar van een op de horeca gericht trainings- en opleidingsbedrijf, met de nadruk op bieropleidingen. Daarnaast gaf Thijs proeverijen en workshops met bier in de hoofdrol. Het brouwen van bier begon een steeds grotere rol te spelen in het bedrijf omdat de klanten steeds grotere volumes van de bieren wilden bestellen. Dat heeft doen besluiten tot de oprichting van Leroy Brown Brewery.

Alles in deze brouwerij is handwerk en het bier wordt op ambachtelijke wijze gebrouwen. Een arbeidsintensief proces met als resultaat bieren waar de liefde en passie van af spat.

De naam van de brouwerij is geïnspireerd door het nummer "Bad, Bad Leroy Brown" van Jim Croce uit 1973. Dit nummer gaat over een gevaarlijke gangster uit de stad Chicago. Alle bieren van Leroy Brown Brewery zijn dus uiteraard ook eigenzinnig, een beetje stout en "wrong in the right way". Als je goed luistert naar de tekst hoor je ook de namen van onze bieren voorbij komen.

Naast de bieren die onder de eigen naam worden verkocht is het mogelijk om, onder begeleiding van de brouwer, een eigen craftbier te ontwikkelen en te brouwen. Tijdens deze workshops ga je met 2 tot 6 personen aan de gang met je eigen bier. Zodra het bier gereed is worden ze afgevuld in flessen. Daarnaast is er in de brouwerij een craftbier winkeltje, worden er korte rondleidingen gegeven en kun je een bierproeverij boeken.

Op 19 augustus 2018 werd de opening van de brouwerij gevierd met een zomerfestival op het terrein van de brouwerij. Vanaf dat moment waren de eerste vier bieren verkrijgbaar.

In het nieuws

Eigenaren

(2018-2022)

Brouwers

(2018-2022)

Niet meer gebrouwen bieren (8)

Regulier assortiment

Eldorado Treetop Lover

Overig

Body And Soul Junkyard Dog Kiele Kiele Road To Nowhere Rock Out With Your Bock Out! Vliegtuig Modus

Organisatie Bierevenementen

  1. Bier in de Bajes 2020

Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur