Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Gudzekop

Brouwerijhuurder

Opgericht: 2018

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Facebook Instagram Ratebeer Untappd Webshop Website

KvK-registratie: Gudzekop B.V. (71163328)

- Webshop voor online verkoop
- Webshop voor online verkoop (2018 - )

Contactgegevens

Provincie: Friesland

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Postadres

It Nije Hôf 5
8511 AH Goingarijp (gemeente De Fryske Marren)

Bezoekmogelijkheden

Bezoek niet mogelijk

Geschiedenis

Gudzekop maakt sinds 2018 craft bieren. Gudzekop is authentiek en onderscheidend met smaak en kwaliteit hoog in het vaandel. Het eerste bier is de Opsteker, een zwaar blond bier met een frisse en kruidige smaak. Opsteker werd eerst in een batch van 200 liter gebrouwen bij Brouwerij Jovius, en vrij snel daarna in 2.000 liter bij Baxbier in Groningen. Hierna hebben de brouwers de overstap gemaakt naar Tsjerkebier waar ze een paar jaar zelf al hun bieren hebben gebrouwen. Vanaf 2022 worden de bieren gebrouwen bij Admiraals Bierbrouwerij in Aldtsjerk.

De brouwer vindt het leuk om lokale producten te gebruiken in de bieren. Zo hebben ze o.a. een tripel met Fries suikerbrood, een IPA met Fries roggebrood, een quadrupel met Friese kruidkoek en een red ale met Friese oranjekoek. Deze producten geven de bieren een extra gelaagdheid.

De recepten worden zelf in Goïngarijp op kleine schaal ontwikkeld en daarna opgeschaald naar een 10 hl installatie. Vol passie worden steeds weer nieuwe recepten bedacht en zijn ze trots als anderen deze bieren waarderen. Ze zoeken ook de samenwerking met andere lokale ondernemers: de slager voor de mooie droge worsten met bier en de kaasmakerij voor heerlijke kazen met bier.

Gudzekop is de naam van een vaarwater tussen Goingarijp en Sneek. Het rode baken is van verre al te zien en leidt schepen in de juiste richting. Op alle kroonkurken staat dit baken. De waterlijn is terug te vinden in het logo van de brouwerij. Al de biernamen hebben een nautisch thema met een leuke dubbele betekenis. Zo is de Opsteker van zeilplatbodems de verlenging van de botteloef en in het Nederlands een bemoedigende meevaller.

De etiketten zijn stuk voor stuk kunstwerkjes, ook allemaal met een nautische afbeelding. Elke keer als ze van de ontwerpster een nieuw etiket ontvangen, is het een cadeautje dat wordt uitgepakt. De bierviltjes hebben de vorm van het zwaard van het eigen skûtsje. Dit stamboek skûtsje uit 1916 wordt ook gebruikt als varend proeflokaal. Al zeilend over de Friese meren vertelt de brouwer, tevens schipper, met passie over de bieren.

Gudzekop is trots op de ontwikkeling van hun totaal concept met een mooi verhaal.

Eigenaren

(2018-heden)

Brouwers

(2018-heden)
(2018-2021)
(2018-2020)

Bieren (12)

Regulier assortiment

Op de Helling Opgedirkt Opsteker Overzees Recht door Zee Rode Boei Ruimschoots Twee Ankers Volle Laag Fryske Dúmkes Volle Laag Sukerbôle Voor de Wind Voortvarend

Niet meer gebrouwen bieren (1)

Overig

Mienskipper

Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur