Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Pannekoekenmolen De Graanhalm

Horeca

Restaurant

Externe Links: Facebook Instagram Twitter Untappd Website

KvK-registratie: De Graanhalm B.V. (22021177)

Contactgegevens

Provincie: Zeeland

Telefoon: 0111-652415
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vestigingsadres

Burghseweg 53
4328 LA Burgh-Haamstede (gemeente Schouwen-Duiveland)

Geschiedenis

Pannekoekenrestaurant met een eigen bierlijn.

Westhoek Bieren

Website

Westhoek Bieren is de bierlijn van Pannekoekenmolen De Graanhalm gebrouwen bij Brouwerij Vermeersen te Hulst. De bieren vinden hun oorsprong in drie monumenten die er zijn of waren in Burgh Haamstede. Vier bieren, vier monumenten op rij met de molen in het midden. Ca. 300 meter zuid-westelijk de locatie van het voormalige klooster Leliendaele en ca. 300 meter noord-oostelijk de voormalige Brouwerij De Witte Gekroonde Leeuw. Op ca. 4 km de Plompe Toren. Het Lammegentje pils met als monument Molen de Graanhalm, Lelietje van Dale (tripel en dubbel) met als monument het Dominicanessenklooster Leliendaal, en ten slotte het witbier Witte van Aemstie vernoemd naar het monument de Brouwerij aan de Weststraat te Haamstede. Onder de vlag van Westhoek Bieren brengt Pannekoekenmolen De Graanhalm middels deze bieren de lokale geschiedenis weer een beetje tot leven.

In het Pinksterweekend van 2018 werd het eerste bier in deze bierlijn gepresenteerd: Plompetoren. Tegen het einde van de zomer van 2017 is het gerst voor het bier van het land gehaald. Vervolgens is het opgeslagen bij Verhage in Moriaanshoofd en daarna vermout in Bruinisse. Het gemoute gerst is tenslotte richting Brouwerij Vermeersen in Hulst gegaan om het bier te laten brouwen.

De geschiedenis van Westhoek Bieren voert terug naar 2014 toen het eerste eigen bier - het Lammegentje ("Een ode aan Molen de Graanhalm met een kwinkslag naar de eigenaren van de Molen: de familie Landegent") - werd bedacht en geserveerd in de Pannekoekenmolen.

Eigenaren

Bieren (5)

Blonde Aemer De Plompe Toren I.P.A Limited edition Lammegentje Lelietje van Dalen Witte van Aemstie

In het nieuws


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur