Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Breuster Brouwers

Brouwerij

Opgericht: 2017

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Facebook Instagram Ratebeer Untappd Website

KvK-registratie: Coöperatieve Vereniging Brouwerij Ursulinenconvent U.A. h.o. Breuster Brouwers (68750447)

- Eigen hopveld (2017 - )

Contactgegevens

Provincie: Limburg

Telefoon: 043-7370202
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vestigingsadres

Breusterstraat 27
6245 EH Eijsden (gemeente Eijsden-Margraten)

Hopveld

Breusterstraat 27
6245 EH Eijsden (gemeente Eijsden-Margraten)

Bezoekmogelijkheden

Proeflokaal: Ja
Rondleidingen: Horeca in het naastgelegen café, geen onderdeel van de brouwerij

Aangesloten bij

CRAFT

Geschiedenis

Breuster Brouwers, de bierbrouwerij van het Culinair Historisch Centrum voor Zuid-Limburg in Museum Het Ursulinenconvent te Eijsden-Margraten, is opgericht op 11 mei 2017. De eerste bieren werden gepresenteerd tijdens de Streekmarkt 'Proeven van het Land' op zondag 8 oktober 2017.

In de meest zuidelijke gemeente van Nederland is de ambachtelijke bierbrouwerij Breuster Brouwers gelegen in de gewelfde kelders van het monumentale Ursulinen Convent. Hier runnen drie enthousiaste brouwers een bierbrouwerij en een proeflokaal. In dezelfde kelder is ook een biologische kaasmakerij gevestigd. De brouwerij is onderdeel van het Culinair Historisch Centrum voor Zuid-Limburg in de gemeente Eijsden-Margraten en onderscheidt zich door kleinschalige smakelijke bieren te maken met een knipoog naar heem en historie.

De Breuster Brouwers voeren een vast aanbod aan bieren als Mere de Boebel (een zwaarder donker bier genoemd naar een zuster van het voormalige pensionaat) en Pieth (een blond bier). Daarnaast worden er ook seizoensbieren gemaakt zoals Savelsbock (voorjaar en herfst), speciaalbieren zoals Martinus (Zwaardere Porter/Stout) en gelegenheidsbieren (Sergeant Pinckaers).

De brouwerij is kleinschalig en experimenteel. Er wordt wekelijks rond de 200 liter bier gebrouwen in open ketels. Het volledige productieproces van brouw tot botteling wordt handmatig en in eigen beheer uitgevoerd. Het team van de Breuster Brouwers bestaat uit 3 brouwers; te weten Edo Lemmens, Louis Loijens en Ron Warnier.

De bieren van Breuster Brouwers zijn verkrijgbaar via lokale winkeliers en horeca in Eijsden en omgeving. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om de bieren te proeven tijdens proeverijen in de brouwerij, met een interessante uitleg van de brouwers.


PINT Online Bierproeverij 6 (2 december 2022) • De Bierverbinding (5 november 2022)
Thema: Rondje Limburg

Hopveld

De brouwerij cultiveert op kleine schaal in de Dubois Apothekerstuin in Museum Het Ursulinenconvent. Deze tuin is een ode aan Jean Dubois, burgemeester van Eijsden en apotheker, die door zijn kennis over de natuur en het landschap bij zijn zoon Eugene, de wetenschapper en ontdekker van de Javamens, de belangstelling voor de natuurwetenschappen wekte. De kruiden die in de tuin groeien worden verwerkt in producten van het Culinair Historisch Centrum. Van de hop wordt sinds 2017 het bier Pepijn gebrouwen.

 

Brouwers

(2017-heden)
(2017-heden)
(2017-heden)
(2021-heden)

Bieren (20)

Regulier assortiment

75 jaar Liberation Basterddikke bier Eijsdener Pale Ale Le Cramignon Mère De Boebel Pieth Ridder Conrad Ridder Conrad barel aged Sergeant Pickaers Sergeant Pinckaers Zoëmer

Overig

Barrel aged Boebel Herfst Savelsbock Lente Savelsbock Martinus Old Joe's Brew Special Edition#3 Temara Blont Ursula Zoor Lewieke

Niet meer gebrouwen bieren (3)

Regulier assortiment

Pepijn

Overig

Framboebel Lamme Lemmens

In het nieuws

Oude logo's

2017

Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur