Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Brouwerij Artemis

Brouwerij

Opgericht: 2017

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Brewver Facebook Instagram Ratebeer Untappd Webshop Website

KvK-registratie: Adlus Advisering h.o. Microbrouwerij Artemis (32168098)

- Sociaal werkbedrijf; werknemers met afstand tot arbeidsmarkt
- Brouwt ook voor andere brouwerijen
- Webshop voor online verkoop (2020 - )
- Eigen hopveld (2018 - )

Contactgegevens

Provincie: Flevoland

Telefoon: 06-45782749
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vestigingsadres

Reveweg 12
8251 PW Dronten

Hopveld

De Drieslag 4
8152 JZ Dronten

Postadres

Chirurgijnsgilde 6
8253 JE Dronten

Bezoekmogelijkheden

Proeflokaal: Ja
Rondleidingen: Ja

Geschiedenis

Brouwerij Artemis uit Dronten beschikt over een capaciteit van 400 liter per maand. Om aan de vraag te voldoen wordt er in het begin capaciteit gehuurd bij Huttenkloas.

Theo Hogendoorn, die als adviseur in de agrarische sector werkt, is begonnen als hobbybrouwer in zijn garage. In 2017 is hij gestart met de brouwerij in een schuur op de boerderij van zijn schoonouders. Een deel van de opbrengst van Artemis gaat naar een lokaal natuurproject naar Theo zijn keuze.

In september 2018 maakte B en W van Dronten haar voornemen bekend om een gemeentelijke subsidie van ruim € 78.000 te verstrekken aan de brouwerij om uit te breiden aan de Reveweg 12. De toekenning, waar de gemeenteraad zich nog wel over moet buigen, opent tevens de weg naar Europese subsidie. De brouwerij wil meer bier gaan produceren en wil daarbij samenwerken met het plaatselijke onderwijs. Ook wil Artemis werkplekken bieden aan jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt, eigen producten telen en verwerken en excursies en proeverijen organiseren. Het subsidiegeld wordt besteed aan de bouw van een ontvangstruimte en de inrichting van een brouwzaal. De uitgebreide brouwerij past niet in het bestemmingsplan. B en W van Dronten zijn echter bereid mee te werken aan een wijziging van dat bestemmingsplan. Dat maakt het voor Artemis mogelijk om Europese subsidie aan te vragen. De gemeente Dronten heeft € 450.000 opzij gelegd om mee te betalen aan projecten die Europese subsidies krijgen.

Met de subsidie die in 2019 wordt toegekend investeert Artemis in uitbreiding van de bestaande brouwerij en de inrichting van een ontvangstruimte. In deze ruimte worden toeristen ontvangen, maar ook scholieren en studenten van het voortgezet en hoger onderwijs in Dronten. Samen met het onderwijs gaat Artemis een eigen streekbier ontwikkelen met Flevolands geteelde hop en gerst. Artemis ontvangt in totaal € 154.651,20. De helft daarvan is afkomstig uit de EU, de andere helft wordt als cofinanciering bijgedragen door de gemeente Dronten.

Hopveld

Sinds 2018 werkt de brouwerij nauw samen met de Aeres Hogeschool in Dronten. Op het terrein van de Hogeschool zijn negen palen de grond in geslagen om een hopveld te kunnen bouwen.

Eigenaren

(2017-heden)

Brouwers

(2017-heden)

Bieren (4)

Regulier assortiment

Artemis Blond Artemis Saison Artemis Wit Imperial Bock

Niet meer gebrouwen bieren (1)

Overig

Wijlandbier

Literatuur


In het nieuws


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop:

-- Adverteerders --

© 2017-2023 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur