Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Brouwerij Artemis

Brouwerij

Opgericht: 2017

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Brewver Facebook Instagram Ratebeer Untappd Webshop Website

KvK-registratie: Haegens Craft Drinks h.o. Brouwerij Artemis (32168098)

- Sociaal werkbedrijf; werknemers met afstand tot arbeidsmarkt
- Brouwt ook voor andere brouwerijen
- Webshop voor online verkoop (2020 - )
- Eigen hopveld (2018 - )

Contactgegevens

Provincie: Flevoland

Telefoon: 06-45782749
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vestigingsadres

Reveweg 12
8251 PW Dronten

Hopveld

De Drieslag 4
8152 JZ Dronten

Postadres

Chirurgijnsgilde 6
8253 JE Dronten

Bezoekmogelijkheden

Proeflokaal: Ja
Rondleidingen: Ja

Geschiedenis

Theo Hogendoorn, die als adviseur in de agrarische sector werkt, begon als hobbybrouwer in zijn garage. In 2017 startte hij met de brouwerij in een schuur op de boerderij van zijn schoonouders. In de beginfase werd een deel van de opbrengst geschonken aan een lokaal natuurproject. Om aan de vraag te voldoen werd er aanvankelijk capaciteit gehuurd bij Huttenkloas.

In september 2018 maakte Burgemeester en Wethouders van Dronten haar voornemen bekend om een gemeentelijke subsidie van ruim € 78.000 te verstrekken aan de brouwerij om uit te breiden aan de Reveweg 12. De toekenning opende tevens de weg naar Europese subsidie. De brouwerij wilde meer bier gaan produceren en wilde daarbij samenwerken met het plaatselijke onderwijs. Ook de brouwerij werkplekken bieden aan jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt, eigen producten telen en verwerken en excursies en proeverijen organiseren. Het subsidiegeld - een bedrag van € 154.651,20 - werd besteed aan de bouw van een ontvangstruimte en de inrichting van een brouwzaal. In de ontvangstruimte worden toeristen ontvangen, maar ook scholieren en studenten van het voortgezet en hoger onderwijs in Dronten. De uitgebreide brouwerij paste niet in het bestemmingsplan. Burgemeester en Wethouders waren echter bereid mee te werken aan een wijziging van dat bestemmingsplan. Dat maakt het voor de brouwerij mogelijk om Europese subsidie aan te vragen. De gemeente Dronten had € 450.000 opzij gelegd om mee te betalen aan projecten die Europese subsidies krijgen.

In maart 2020 werd de brouwinstallatie in gebruik genomen waarmee de productie kon worden verhoogd naar 1.200 liter per week. De brouwerij had begin 2024 de beschikking over een brouwcapaciteit van 4.800 liter per maand. In de loop van 2024 zal deze capaciteit worden uitgebreid naar 8.000 liter per maand.

Midden 2022 investeert de brouwerij in een stookketel en wordt er onder een andere naam (Haegens Distillery) ook whisky en gin geproduceerd.

Hopveld

Vanaf  2018 tot 2023 werkte de brouwerij nauw samen met de Aeres Hogeschool in Dronten. Op het terrein van de Hogeschool werden negen palen de grond in geslagen om een hopveld te kunnen bouwen.

Eigenaren

(2017-heden)

Brouwers

(2017-heden)

Bieren (10)

Regulier assortiment

Artemis Barley Wine Artemis Blond Artemis Farmhouse Ale Artemis Hazy DDH TIPA Artemis IPA Artemis Saison Artemis Stout Artemis Tripel Artemis Wit Imperial Bock

Niet meer gebrouwen bieren (1)

Overig

Wijlandbier

Literatuur


In het nieuws


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur