Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Brouwerij 16.30

Brouwerij

Opgericht: 2017
Gestopt: 2022

Externe Links: Facebook Pinterest Untappd Website

KvK-registratie: Café-Restaurant "De Roskam" B.V. (59911921)

Provincie: Utrecht

Vestigingsadres

Plein 25 3991 DL Houten

Horeca

De Roskam

Geschiedenis

De naam van de brouwerij is afgeleid van het jaartal waarin het voorste deel van Restaurant De Roskam gebouwd is (Est. 1630). "De vijf zit in de klok", maar een goed glas bier kan best een half uurtje eerder.

De website van De Roskam schrijft in oktober 2017 op haar website:

IN ERE HERSTELD
Onze vroegere brouwerij komt terug! Daar waar in vroeger tijden er een kleine brouwerij in het pand van de Roskam gevestigd was, zullen we deze in ere herstellen. Op dit moment zijn we druk met de voorbereidingen van het realiseren van een eigen kleine brouwerij. Hier zullen we samen met een gepassioneerde brouwmeester ons eigen bier gaan brouwen.

NIEUWSGIERIG ?
In september moet de brouwerij in bedrijf gaan en zullen de eerste testen gedraaid worden. Vanaf oktober wordt er alleen nog op uitnodiging gebrouwen.

Op 14 september 2018 was de Launchparty van de brouwerij; verschillende bieren van de Houtense microbrouwerij konden worden geproefd op een klein festivalterrein bij de Roskam.

In januari 2019 werd bekend gemaakt dat Café-restaurant de Roskam eigendom werd van de Axivate Horeca Group. Axivate Horeca Group is o.a. verbonden aan PK bar & kitchen (Bilthoven en Utrecht), Stadskasteel Oudaen, Eve Tilburg en sinds de zomer van 2018 eveneens aan vijf zaken in de Drieharingstraat in Utrecht (De Markt, Mr FINCH, Vintage, De Kleine Parade en Raak!). De overname van De Roskam past binnen de groeistrategie van de Axivate Horeca Group, die haar positie verder wil uitbouwen. ‘We zijn verheugd de Roskam vanaf nu te exploiteren. De uitgebreide horecafunctie en de grote mate van gastvrijheid van de Roskam sluiten perfect aan bij Axivate Horeca Group’, aldus Bas Rasker. Voormalig eigenaar Lennard Ossendrijver blijft komende tijd nauw betrokken bij de bedrijfsvoering van de Roskam.

In 2020 verhuisde brouwer Korneel Bullens naar Meteren, alwaar hij een brouwerij met een capaciteit van 500 liter wil gaan oprichten. Hij blijft echter wel werkzaam voor de brouwerij.

Onderdeel van

(2019-2022)

Eigenaren

(2017-2019)

Brouwers

(2017-2022)

Literatuur


In het nieuws


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur