Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Beerdeology

Brouwerijhuurder

Opgericht: 2016
Gestopt: 2018

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Facebook Instagram LinkedIn Ratebeer Untappd Youtube

Provincie: Noord-Holland

Postadres

Amsterdam

Geschiedenis

  • "Beerdeology 'an ideology behind beer'" (motto)
  • “Saving the planet while getting tipsy”

Het initiatief van Tipsy Toucan is van het collectief Beerdeology (waar Michael van der Valk deel van uitmaakt) en is door horecaketen van der Valk Exclusief geadopteerd als huisbier. De Toucan speciaalbieren van Beerdeology zijn exclusief verkrijgbaar bij Valk Exclusief vestigingen. Het merk is (mede) ontwikkeld door Brand Manager Tim Broersen, werkzaam als manager bij Van der Valk Hotel Oostzaan - Amsterdam. Beerdeology is de organisatie die zorgt dat een deel van de opbrengst van het bier (10 ct per flesje) wordt geïnvesteerd in projecten die behoud van het tropisch regenwoud steunen.

Waarom een nieuwe brouwerij?: "Lekkere biertjes zijn er genoeg, maar een totaal bier concept ontbreekt. Beerdeology vond dat het in deze tijd, waarin het draait om experience & visie, tijd was voor een next level beer experience. Waar huis- tuin- en keukenbrouwerijen als paddenstoelen uit de grond schieten, komt Beerdeology met een ‘complete People, Planet, Profit beer experience’ waarbij het bier je smaakt, je wordt vermaakt en het gevoel je raakt!"

De ideologie achter deze brouwerij: "De natuurlijke leefomgeving van de toekan beschermen door per biertje 10ct te doneren aan regenwoudprojecten. Dit duurzaamheidsstreven wordt verder doorgevoerd in de design 4-packs en displays, die CO2-neutraal en van 100% recyclebaar materiaal zijn. Beerdeology hecht aan saamhorigheid. Via social media en speciale Tipsy Toucan feestjes brengt Beerdeology haar achterban samen. Bier drinken moet niet alleen leuk zijn, maar een meerwaarde bieden. Genieten en wat goeds doen, daar gaat het om. Dubbelgenieten leidt tot zoveel meer genot."

Per 10 oktober 2018 is de onderneming uitgeschreven bij de Kamer van Koophandel.

De bieren blijven bestaan en worden voortaan opdracht gebrouwen bij Slot Oostende exclusief voor Valk Exclusief.

Eigenaren

(2016-2018)

Niet meer gebrouwen bieren (4)

Regulier assortiment

Thirsty Toucan - Beerdeology Tipsy Toucan - Beerdeology Traditional Toucan - Beerdeology Tropical Toucan - Beerdeology

In het nieuws


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur