Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Batches Brewery | Brouwstudio

Brouwerijhuurder

Opgericht: 2017

Hoofdtype

(2017-2022) Brouwerij
(2022-) Brouwerijhuurder

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Brewver Facebook Instagram Ratebeer Untappd Website Website

KvK-registratie: Batches Brewery (68138954)

- Brouwt ook voor andere brouwerijen (2017 - 2021)
- Mogelijkheid voor bierabonnementen

Contactgegevens

Provincie: Noord-Brabant

Telefoon: 06-24147747
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Postadres

Nederhof 3a
5258 CB Berlicum (gemeente Sint-Michielsgestel)

Bezoekmogelijkheden

Bezoek niet mogelijk

Geschiedenis

Sinds 2017 is Batches Brewery / Brouwstudio de eigenaar van de 5 hl brouwinstallatie, en zijn D'n Draok en Uthoka de brouwerijhuurders die gebruik maken van deze installatie.

Per 1 januari 2022 wordt de installatie volledig eigendom van Brouwerij D’n Draok en wordt Batches Brewery een inpandige brouwerijhuurder.

Batches Brewery

Batches Brewery brouwt alleen maar unieke eenmalige recepten (Single Batches) welke gelimiteerd worden uitgebracht in zelf geïmporteerde bijzondere flessen.

Brouwstudio

De Brouwstudio is in de zomer van 2017 ontstaan uit een samenwerking tussen twee bestaande brouwerijen, namelijk UTHOKA Sommelier & Brouwerij (Vught) en Brouwerij D'n Draok (Den Bosch).

UTHOKA was een nieuw merk, opgericht in 2016, die zich zowel richt op lokaal bier voor Vught als ook een nieuwe lijn van (inter-) nationale speciaalbieren. Brouwerij D'n Draok bestaat al sinds 2012 met een kleine eigen brouwinstallatie waar vooral speciaalbieren voor Den Bosch en omgeving worden gebrouwen.

Beide brouwerijen en hun biermerken bestaan nog steeds en werken onder eigen beheer. De Brouwstudio is een nieuwe locatie waar een eigen 5 hl-brouwinstallatie staat met een proeflokaal die door zowel UTHOKA als ook D'n Draok worden gebruikt. De Brouwstudio heeft geen eigen bieren, wel hebben beide brouwers samen een project met uitzonderlijke single batch bier specialiteiten die onder de naam Batches Brewery (inter-) nationaal worden verkocht.

De Brouwstudio heeft als doel om de kunst van het bierbrouwen open te stellen aan het publiek. Vroeger werd er veel lokaal gemaakt en kende je de slager, de bakker, de groenteboer en natuurlijk de lokale brouwer. We willen graag dat men, net zoals vroeger, kan komen kijken hoe onze mooie ambachtelijke bieren gemaakt worden. Bier maak je met passie, dat willen we overbrengen en laten zien.

Ook is er een proeflokaal waar de diverse bieren van de brouwers die in de Brouwstudio brouwen koud staan en kunnen worden geproefd. Uwe is gediplomeerd biersommelier en kan je alles vertellen over de bierstijlen, de geur, kleur en smaak van de bieren en nog veel meer. Je kunt dus ook veel meer te weten komen over de smaak en oorsprong van de diverse bierstijlen.

De Brouwstudio laat je alles zien, dus alles rondom het brouwen, alles rondom het proeven en alles rondom de ingrediënten. Kortom, de hele belevenis rondom het prachtige product: BIER! Hun motto is dan ook BROUWEN, PROEVEN, BELEVEN.

Eigenaren

(2017-heden)
(2017-heden)

Brouwers

(2017-heden)
(2017-heden)

Niet meer gebrouwen bieren (5)


Overig

Batch 0001 Muntel Juice Batch 0002 Ice Ice Baby Batch 0003 Double de Beaulieu Batch 0004 Dark Mandarin Batch 0033 Zwarte Peat

In het nieuws


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop:

-- Adverteerders --

© 2017-2022 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur