Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Brouwerij de Pinas

Brouwerij

Opgericht: 2017

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Facebook Ratebeer Untappd Website

KvK-registratie: Brouwerij de Pinas (67269249)

Contactgegevens

Provincie: Zuid-Holland

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vestigingsadres

Pinaskade 70
2725 ER Zoetermeer

Bezoekmogelijkheden

Proeflokaal: Nee

Geschiedenis

De Brouwerij is gevestigd aan de Pinaskade in Zoetermeer, vandaar de naam ‘Brouwerij de Pinas’. Op het moment van oprichting de enige professionele brouwerij die zijn bier daadwerkelijk in Zoetermeer brouwt. Het bier wordt gebrouwen in een professionele bierinstallatie waardoor een zeer hoge en constante kwaliteit kan worden gegarandeerd.

Brouwerij de Pinas is ontstaan uit de hobbybrouwerij ‘De Kouwe Klets’, die al 10 jaar actief is. Deze hobbybrouwers brouwden hun recepten gedurende een flink aantal jaren en hebben deze recepten steeds weer verbeterd.

Een Pinas is een middelgroot spiegelschip uit het einde van 16e en 17e eeuw. Het werd gebruikt als handelsschip, maar ook als oorlogsschip. De naam is waarschijnlijk afgeleid van het Latijnse pinus (pijnboom). Het was een snel varend schip. Aan het eind van de 17e eeuw werden de grotere spiegelretourschepen zoals de Batavia, waarvan een replica in Lelystad te bewonderen is, ook wel pinas genoemd. De pinas had een vrij hoge boeg en twee dekken. De hoge verschansing van het open dek verbergt alle scherpe contouren, zodat het op het oog een prachtig evenwichtig schip was. De schepen van dit type hadden drie masten: de fokkemast, waartegen de boegspriet op het bakdek leunde, de grote mast en de bezaansmast met daarachter de kolderstok waarmee het roer bediend werd. Door de open riolen en andere verontreinigingen was water in die tijd nauwelijks drinkbaar. Op schepen zoals een Pinas werd vaak bier meegenomen met een laag alcoholpercentage. Doordat het bier tijdens de fabricage wordt gekookt worden de bacteriën gedood en kon het veilig gedronken worden.

Eigenaren

(2017-heden)

Brouwers

(2017-heden)

Bieren (3)

Regulier assortiment

Stien Stijn

Overig

Stout Van Arnold

In het nieuws


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur