Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Brouwerij De Groene Glazenmaker

Brouwerij

Opgericht: 2017
Gestopt: 2019

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Facebook Ratebeer Untappd Website

Provincie: Groningen

Postadres

Leek (gemeente Westerkwartier)

Geschiedenis

Brouwerij De Groene Glazenmaker was een kleine brouwerij waar op een duurzame manier werd gewerkt. De naam van de brouwerij is een verwijzing naar de groene glazenmaker. Een zeldzame libel die het in de omgeving van Leek erg goed doet. In zijn larve-stadium leeft de libel op de krabbenscheer. Dit is een waterplant die alleen gedijt in schoon water. Schoon water is ook een van de basis ingrediënten voor goed bier.

Het bier werd in kleine oplages gebrouwen, naar eigen recept. De bieren hergisten op fles. Dit heeft tot gevolg dat er een dun laagje bezinksel op de bodem van de fles ontstaat. Plezier stond bij het brouwen voorop. Tegelijk moest er een degelijk fundament ontstaan om op verder te bouwen en moest de kwaliteit gewaarborgd blijven. Bij het brouwen werd zoveel mogelijk gebruik gemaakt van biologische ingrediënten en op termijn zou er een BIO-keurmerk op het etiket moeten komen te staan.

Zover komt het echter niet. Op 1 juni 2019 besloot Frans de commerciële activiteiten te stoppen. Een en ander viel niet meer te combineren met zijn reguliere werkzaamheden. Hij blijft actief als hobbybrouwer.

Op 15 juli 2019 wordt het volgende bericht op Facebook geplaatst:

Brouwerij De Groene Glazenmaker heeft alle commerciële activiteiten gestaakt. Belangrijkste reden: het was niet meer te combineren met mijn werk en ik wil dingen niet half doen. Bij deze wil ik alle afnemers en volgers bedanken.

Eigenaren

(2017-2019)

Brouwers

(2017-2019)

Niet meer gebrouwen bieren (5)

Regulier assortiment

Bitterzoet Sprutter

Overig

Bokkeg Brits Zummer!

Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur