Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Brouwerij Brouwersnös

Brouwerij

Opgericht: 2018

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Facebook Instagram Ratebeer Twitter Untappd Webshop Website

KvK-registratie: Brouwersnös B.V. (68979967)

- Webshop voor online verkoop (2020 - )
- Eigen hopveld (2019 - )

Contactgegevens

Provincie: Gelderland

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vestigingsadres

Eibergseweg 1
7141 CD Groenlo (gemeente Oost Gelre)

Hopveld

Eibergseweg 1
7141 CD Groenlo (gemeente Oost Gelre)

Bezoekmogelijkheden

Proeflokaal: Ja
Rondleidingen: Ja

Aangesloten bij

CRAFT

Geschiedenis

Groenlo heeft een eeuwenlange zeer sterke verbondenheid met bier. Het is een trots, stoer, vrolijk en rustig volkje. Men raakt hier pas in paniek als het bier op is. Gelukkig heeft deze historische vestingstad weer een eigen brouwerij: Brouwersnös. Burgemeester Annette Bronsvoort had een luisterend oor voor de gevoelige snaar bij de bevolking. Ze misten een eigen brouwerij. Haar idee paste dan ook goed in de plannen van gemeente Oost Gelre om de stad nog aantrekkelijker te maken voor de bevolking en de toeristen. Vervolgens heeft zij de neven Frans en Andries de Groen gepolst om een kleinschalige ambachtelijke stadsbrouwerij te beginnen. Zij hadden hier wel oren naar mits er een mooie locatie beschikbaar was. En die was er: Villa Adriana. Frans en Andries hebben vervolgens Jos Oostendorp benaderd of hij projectleider wilde worden. In oktober 2016 werd Villa Adriana, de voormalige directeurswoning van Grolsch, aan de Eibergseweg 1 in Groenlo aangekocht.

Een eeuwenoude prachtige historische villa met een enorme geschiedenis en mooie verhalen. Schitterend gelegen aan de stadsgrachten van Groenlo. Villa Adriana was het "woonhuis" van meerdere generaties van een wel héél bekende brouwers familie uit Groenlo. Hier is het heel vroeger ooit allemaal begonnen. Brouwersnös zet deze bierige geschiedenis voort en bouwt deze verder uit, maar dan wel op haar eigen wijze met kleinschalige, ambachtelijke craftbieren voorzien van mooie verhalen en klinkende namen passend in deze omgeving. De villa is omgebouwd tot sfeervol proeflokaal. De tuin is een heus openbaar Brouwerspark met aan de gracht een Brouwershaven met fluisterbootjes. En het belangrijkste; de brouwerij is gevestigd op de plek achter in het park, geheel passend in de natuur van de grachtengordel.

Op dinsdag 19 september 2017 werd bekend gemaakt dat Rob Porskamp wordt belast met de exploitatie van het horecagedeelte van de brouwerij. Rob is tevens uitbater van Sportcafé Den Elshof.

Op maandag 26 februari 2018 werden de brouwketels geleverd. De negen brouwketels, gistkuipen en lagertanks zijn gemaakt bij Mueller in Lichtenvoorde en werden met een kraan door het dak van de brouwerij naar binnen getakeld. Met deze ketels wordt voorlopig 5.000 hl per jaar gebrouwen. In het pinksterweekend van 2018 opende de brouwerij haar deuren. De officiële opening van Brouwersnös volgde later in 2018.

Op vrijdag 28 september 2018 werd de brouwerij officieel geopend. De opening werd verricht door Jos Oostendorp (directeur Brouwersnös), Frans en Andries de Groen, burgemeester Annette Bronsvoort van de gemeente Oost Gelre en oud-minister Henk Kamp die het grootste deel van zijn leven in de Achterhoek heeft gewoond en gewerkt.

Hopveld

Sinds 2019 heeft de brouwerij naast het pand een hopveld.

Eigenaren

(2018-heden)
(2018-heden)
(2018-heden)
(2018-2022)

Brouwers

(2017-heden)
(2019-heden)
(2022-heden)
(2017-2018)
(2018-2020)
(2020-2022)

Bieren (8)

Regulier assortiment

Dikke Toon Frolijke Frans Mooien Muiter Ne Toffen Tweeduuster Willemken Zwaar Geschut

Overig

Tweach Tripel 1

Niet meer gebrouwen bieren (2)

Overig

Tweach Tripel 2 ХОП D’ran! ‘Tis Lente!

Organisatie Bierevenementen

  1. Bierproeverij Brouwersnös @Café de Beloning, Duiven (Gelderland), 21 april 2022

Literatuur


In het nieuws


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur