Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Vrolijcke Joncker

Brouwerijhuurder

Opgericht: 2016

Hoofdtype

(2016-2018) Brouwerij
(2018-) Brouwerijhuurder

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Facebook Instagram Ratebeer Untappd Website

KvK-registratie: Vrolijcke Joncker V.O.F. (66374332)

Contactgegevens

Provincie: Groningen

Telefoon: 06-51142122
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Postadres

Bolmeer 1
9354 VL Zevenhuizen (gemeente Westerkwartier)

Bezoekmogelijkheden

Bezoek niet mogelijk

Geschiedenis

Op de grens van Groningen, Friesland en Drenthe is sinds augustus 2016 brouwerij Vrolijcke Joncker gevestigd. Het had maar een haar gescheeld of de brouwerij viel onder een van de andere twee Noordelijke provincies, zo dicht ligt de brouwerij op het drie provinciënpunt. Vanuit een compleet herbouwde schuur naast het woonhuis van Jacob en Gea van der Werk worden sinds drie kwart jaar bieren op professionele basis gebrouwen. Nadat Jacob samen met een vriend in 2012 voor het eerst zelf aan het brouwen slaagde ging het hard. In 2013 kreeg hij als verjaardagscadeau een brouwcursus aangeboden en daarmee was de weg geëffend voor het serieuzere werk. Zo sloot hij zich onder andere aan bij het biergilde in Groningen. Toen er vanaf 2015 in de nieuw gebouwde schuur bij huis werd gebrouwen raakte ook Gea, de vrouw van Jacob in de ban van het bier en besloten ze om de hobby gezamenlijk op te pakken. Het bierbrouwen wordt gedaan naast de reguliere baan, die Jacob en Gea beide in Groningen hebben. In de beginperiode werden er kleine batches gebrouwen op de eigen installatie. Vanaf 2018 werd er voor grotere batches uitgeweken naar bevriende brouwerijen.

Eind 2019 brachten Jacob en Gea de plannen naar buiten om een productiebrouwerij te starten in het leegstaande schoolgebouw in Jonkersvaart. Helaas gooide een bezwaar vanuit de omgeving roet in het eten en kon de voor de brouwerij benodigde uitbreiding van het pand, niet doorgaan. Daarmee was de school als locatie voor de brouwerij van de baan. Ook pogingen om er in ieder geval een proeflokaal te vestigen, zijn mislukt. De geldende regelgeving maakt de combinatie commercieel en para- commercieel onmogelijk. Brouwerij Vrolijcke Joncker is nog steeds op zoek naar een alternatieve locatie, ook omdat er vanaf januari 2024 niet meer kan worden gebrouwen bij Brouwerij Admiraal.  .

Vrolijcke Joncker is een echte familiebrouwerij. De 3 kinderen van Jacob en Gea en hun aanhang werken ook mee in de brouwerij.

Meer info en foto-materiaal is te vinden op de website van Harry Pinkster.

Eigenaren

(2016-heden)
(2016-heden)

Brouwers

(2016-heden)
(2016-heden)

Bieren (21)

Regulier assortiment

Blonde Joncker Dolle Joncker Dwaze Joncker Frisse Joncker Fruitige Joncker Groote Gast Leekster Tak Malle Joncker Marumer Non Ot en Sien Blond Ot en Sien Dubbel Ot en Sien Tripel Rijcke Joncker Rode Joncker Stoute Joncker Wijze Joncker Zeuv'm huuster Baggelster Blond Zeuv'm huuster Baggelster Tripel Zuidhorner Abt Zware Joncker Zwarte Joncker

Niet meer gebrouwen bieren (7)

Regulier assortiment

Duivelse Joncker

Overig

Explorador Barrel Aged Port Tawny Gevatte Joncker No 1 Gevatte Joncker No 2 Gevatte Joncker No 3 Gevatte Joncker No 4 Wilde Joncker Sour

Oude logo's

2016

Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur