Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Stadsbrouwhuis Broer & Zus

Brouwerij

Opgericht: 2016

Namen

(2016-2017) Broer & Zus Craft Beer Brewers
(2017-) Stadsbrouwhuis Broer & Zus

Hoofdtype

(2016-2019) Brouwerijhuurder
(2019-) Brouwerij

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Brewver Facebook Instagram Instagram Ratebeer Untappd Website Website

KvK-registratie: Stadsbrouwhuis Broer & Zus B.V. (71826270)

Contactgegevens

Provincie: Noord-Holland

Telefoon: 0251-228229
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vestigingsadres

Schans 10
1947 JR Beverwijk

Bezoekmogelijkheden

Proeflokaal: Ja

Geschiedenis

Na jaren als brouwerijhuurder bij onder andere de Naeckte Brouwers gebrouwen te hebben werd op 5 april 2019 de eigen brouwerij officieel geopend door wethouder Haydar Erol. Ten tijde van de opening zijn er al 7 bieren, en dit aantal groeit nog.

Op 30 december 2022 kondigen ze op Facebook aan dat ze gaan stoppen:

Het Doek valt, de geest is uit de fles!

In 2011 hebben wij als familie het horecabedrijf Broer & Zus opgezet. Echte horecatijgers waren wij niet. We hadden allen een andere voorgeschiedenis wat betreft werkervaring. Wij denken dat wij wel zo’n beetje alles uit het bedrijf hebben kunnen halen: Ladies Night, Rock and roll avonden (inclusief de lesavonden op woensdag en donderdag), keezen, bridgen, biljart, korenfestival, wintermarkt, whisky-, gin- en bierproeverijen, bustochten naar de verschillende bierbrouwerijen, foute kerst, DJ’s en live muziek met een van de hoogtepunten toch wel het gastoptreden van John “Rhino” Edwards, de basgistarist van Status Quo, bierfestivals bij Broer & Zus en natuurlijk in de Wijkertoren, Fiftees op de bree tijdens de feestweek, Brocante markt, Pub- en Popquizen, bruiloften in de brouwerij, hippie- en vintagemarkten, salsalessen, Tap Takeover’s, spirituele middagen, mediumavonden, Oudejaarsfeesten, Frank en Vrij, Uit de Kunst, Reunie Huis ter Wijck, Veteranencafe, etc.

Het verbouwen van de zaak naar een proeflokaal met brouwerij waarvan de opening plaatsvond in 2019. Een Stadsbrouwerij in Beverwijk!

En toen kwam 16 maart 2020, Corona. Alles werd anders. Deur op slot. We bedachten keer op keer iets nieuws. Rondrijden met maaltijden, verkopen van koffie en poffertjes aan de deur. Een tijdelijke winkel in de winkelstraat van Beverwijk. Digitale proeverijen en zelfs het 1 jarig feest werd digitaal. Gedurende de Corona jaren werden wij weer op onszelf teruggeworpen. Dan merk je dat je als familie sterke banden hebt. Ons lichtpunt in deze periode was toch wel de geboorte van onze kleinzoon. Hij heeft ons in laten zien dat er meer is in het leven naast ons horecabestaan. Onze zoon gaat in 2023 zijn eigen weg om zijn universitaire studie/kennis in praktijk te gaan brengen en mogelijk zijn vleugels uitslaat over de landsgrenzen heen. Dit heeft ons als familie doen besluiten om er een punt achter te zetten en de zaak te koop aan te bieden. Voorlopig zullen wij dus gewoon nog open blijven totdat de daadwerkelijke verkoop is gerealiseerd.

Michel zal wel blijven brouwen, hoe en in welke vorm zal de tijd leren. Jolanda, de poeliersdochter, gaat uitrusten, groenten verbouwen en kippen houden met haar eigen haan Michel. En met onze kleine Verreij de kippetjes verzorgen, iets wat 11 jaar lang moeilijk was door de zaak.

HET IS GOED ZO!

Veel mensen mooie avonden en herinneringen mogen geven. Wij wensen de nieuwe kopers van ons pand met woonhuis, appartement en brouwerij veel geluk!
En zonder onze familie geen proeflokaal Broer & Zus meer!

Liefs van Team
Broer & Zus

Eigenaren

(2016-heden)
(2016-heden)
(2016-heden)

Bieren (3)

Regulier assortiment

Bitterzoet Nachtschade

Overig

Avondrood

Niet meer gebrouwen bieren (2)

Overig

Noordpier Road To Nowhere

Organisatie Bierevenementen

  1. Wijkertoren Wintermarkt en Bierfestival 2019
  2. Wijkertoren Lente Bierfestival 2020
  3. Wijkertoren Winter Bierfestival 2020
  4. Release Nachtschade @Stadsbrouwhuis Broer & Zus, 19 februari 2022
  5. Wijkertoren Winter Bierfestival 2022
  6. Barrel Aged Proeverij @Stadsbrouwhuis Broer & Zus, 24 februari 2023
  7. Beverwijks Bierfestival 2023

Literatuur


In het nieuws


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur