Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Brouwerij Heer en Meester

Brouwerij

Opgericht: 2016

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Facebook Ratebeer Untappd Website

KvK-registratie: Brouwerij Heer en Meester B.V. (73062596)

- Brouwt ook voor andere brouwerijen

Contactgegevens

Provincie: Limburg

Telefoon: 06-30587238
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vestigingsadres

Hommelweg 17
6114 RR Susteren (gemeente Echt-Susteren)

Bezoekmogelijkheden

Proeflokaal: Nee

Geschiedenis

Brouwerij Heer en Meester staat voor het brouwen van unieke lokale kwaliteitsbieren. Zoals ze zelf zeggen: "Wij maken geen bier dat er al is, wij maken bier dat wij goed vinden. De Amerikanen hangen de term craft beer aan ons type bier en onze brouwerij: klein, onafhankelijk, traditioneel, puur. Wij hangen er nog liever de term slow beer aan: bier dat niet zoals door zoveel brouwerij snel wordt gebrouwen, volledig wordt gefilterd en met allerlei kunstmatige toevoegen op smaak wordt gehouden. Maar bier waarvan alle ingrediënten natuurlijk zijn, uren van brouwen en weken van gisting en nagisting bij horen en dat aan zijn smaak komt door veel ingrediënten te gebruiken."

Begin 2016 werd de brouwinstallatie geleverd en medio 2016 werden de eerste bieren op de markt gebracht. In januari 2019 werd de naam en de inventaris van de brouwerij overgenomen, waarmee de brouwerij verhuisde van het Gelderse Barneveld naar het Limburgse Susteren. Medio 2020 wordt de hernieuwde brouwerij in gebruik genomen in Susteren.

Laatste avond bottelen.... Sigaartje en een zware quadrupel uit eigen vergistingstank. Het is gebeurd! Heer en meester Barneveld is er mee gestopt en gaat naar Limburg. Het werd te veel werk met de huurbrouwers en opdrachten er bij en het ging van een uit de hand gelopen hobby naar een last. Gelukkig wordt ons bier, de naam en de brouwerij voortgezet op een andere locatie! Genieters, dank voor het genieten!
(Facebook, 7 januari 2019)

Eigenaren

(2019-heden)
(2016-2019)
(2016-2019)

Brouwers

(2016-heden)
(2016-heden)
(2019-heden)

Bieren (1)

Overig

Trivelke

Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur