Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Brielsch Brouwers Gilde

Brouwerij

Opgericht: 2016

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Brewver Facebook Instagram Ratebeer TripAdvisor Twitter Untappd Untappd Website Youtube

KvK-registratie: 't Kont van het Paerd (24390222)

- Brouwt ook bij andere brouwerijen (2016 - )

Contactgegevens

Provincie: Zuid-Holland

Telefoon: 0181-416161
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vestigingsadres

Kaatsbaan 1
3231 XL Brielle (gemeente Voorne aan Zee)

Bezoekmogelijkheden

Proeflokaal: Ja
Openingstijden: Eet- en Biercafé 't Kont van het Paard is zeven dagen in de week geopend. Kijk op de website voor de openingstijden.

Horeca

't Kont van het Paard

Geschiedenis

Vier bierliefhebbers vonden dat het tijd werd voor een bijzonder Briels bier en richtten het Brielsch Brouwers Gilde op. Dit gilde bestond oorspronkelijk uit: Marco Zwaan (bierliefhebber en bierbrouwer in De Verloren Kost), Ronald Driessen (bierliefhebber en bierbrouwer in De Bolle Geus), John Schut (bierliefhebber en Internationaal Biersommelier) en Maarten Zoetemeijer (bierliefhebber en eigenaar van Eet- en Biercafé 't Kont van het Paard). Den Thienden Penninck, een amber tot lichtbruin speciaalbier, was het eerste commerciële bier en werd gebrouwen ter ere van het 1 april feest in Den Briel. Het bier werd gebrouwen op 27 januari 2016. De eerste 600 liter, die vlak voor het 1 april feest werd geïntroduceerd en werd verkocht in Brielse cafés en in een supermarkt, was in een mum van tijd weg. Het bier werd gebrouwen met behulp van de brouwfaciliteiten van Steffelaar Bier, een brouwerij gevestigd op industrie-terrein De Spaanse Polder in Rotterdam.

Vanaf 2015 werd daarnaast begonnen met het bouwen van een eigen brouwerij in de 16m2 grote opslagruimte naast het Eet- en Biercafé 't Kont van 't Paerd. De ruimte werd vakkundig omgetoverd tot een nano-brouwerij. Bij de gemeente Brielle werden de benodigde vergunningen aangevraagd en ook verkregen. Burgemeester Gregor Rensen opende op zondag 25 november 2018 Brouwerij 't Kont van 't Paerd. In 2018 hield John Schut het voor gezien.

Het huisbier van Eet- en Biercafé 't Kont van 't Paerd wordt in de eigen nano-brouwerij gebrouwen onder de naam 't Dorstige Ros en voornamelijk op fust afgevuld, terwijl voor de grotere hoeveelheden - tevens afgevuld op fles - gebruik wordt gemaakt van de brouwfaciliteiten van Steffelaar Bier en na diens sluiting bij Wispe Brouwerij. Sinds 2021 wordt een deel van de bieren ook gebrouwen bij Dit Bier.

Zowel de activiteiten van het Brielsch Brouwers Gilde als van Brouwerij 't Kont van het Paerd vallen onder de activiteiten van de onderneming van Maarten Zoetemeijer: Eet- en Biercafé 't Kont van het Paard.

Eigenaren

(2016-heden)
(2016-heden)
(2016-heden)
(2016-2018)

Bieren (14)

Regulier assortiment

't Dorstige Ros 4-Granentripel 'T Dorstige Ros American Pale Ale 't Dorstige Ros BIPA / Cascadian Dark Ale Simcoe Edition 't Dorstige Ros Blond 't Dorstige Ros California Common 't Dorstige Ros Imperial Russian Stout 't Dorstige Ros NEIPA 't Dorstige Ros Vienna 't Dorstige Ros Witbier 't Moordenaartje Angelus Merula De Gecroonde Bock Rockanje Sur Bierre Thoelaver

Niet meer gebrouwen bieren (2)

Overig

Den Thienden Penninck Road To Nowhere

In het nieuws

Oude logo's


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur