Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Brouwerij Koningshert

Brouwerijhuurder

Opgericht: 2015

Namen

(2015-2016) Drachtsterbrouwers
(2016-) Brouwerij Koningshert

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Facebook Ratebeer Untappd Website

KvK-registratie: Brouwerij Koningshert (67774849)

Contactgegevens

Provincie: Friesland

Telefoon: 06-12449314
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Postadres

Smaragd 82
9207 GH Drachten (gemeente Smallingerland)

Bezoekmogelijkheden

Bezoek niet mogelijk

Horeca

James' Bistro & Bar

Geschiedenis

De Drachtsterbrouwers is een initiatief van Wilmer Woudwijk en Kees van der Heide en staat sinds 20 april 2015 ingeschreven in het register van de Kamer van Koophandel. De Drachtsterbrouwers brengen hun bieren op de markt onder de naam Koningshert en maken gebruik van de brouwfaciliteiten van Admiraals Bierbrouwerij. Het eerste bier werd in augustus 2015 op de markt gebracht. Het openingsfeest van de brouwerij vond plaats op 22 augustus 2015 in 't Smelnehus. In 2016 werd de naam van de brouwerij gewijzigd van Drachtsterbrouwers naar Brouwerij Koningshert.

James' Brewery

Samen met Ed Andriessen en Eric Kuindersma van James' Bistro & Bar heeft Wilmer Woudwijk hard gewerkt om James' Brewery te realiseren. Middels een crowdgunning is € 55.000 opgehaald voor het brouwhuis van 300 liter, schrootmolen, gisttanks, pomp, boiler en het nodige installatiewerk. Degenen die een bijdrage van € 500 betalen worden keymember van de brouwerij met diverse privileges en voordelen.

De brouwinstallatie van Italiaanse makelij is overgenomen van Brouwerij Bjuster en samen met de in China bestelde tanks geplaatst op de brouwzolder boven James’ Bistro & Bar. Dit was geen sinecure, want een dikke 850 kg aan RVS moest niet alleen naar binnen, maar ook naar de eerste verdieping worden getakeld. Alles paste met maar 2 cm speelruimte door de eeuwenoude hanebalken.

Tijdens de eerste “biergadering” in augustus 2022 mochten de keymembers aangeven welk bier uit een serie van 5 proefbrouwsels als primeur moest worden gebrouwen. Op basis van deze feedback is het James' Witblond tot stand gekomen, een fruitig bier, zoetig van smaak en met 5,5% alcohol. Het bier is op tap te drinken bij James' Bistro & Bar in Drachten. Tijdens deze eerste “biergadering” is op de binnenplaats bij James' een fraaie plaquette onthuld met naast een weergave van het brouwproces ook alle sponsors en keymembers die de nieuwe brouwerij mogelijk hebben gemaakt.

 

Eigenaren

(2015-heden)
(2015-2017)

Brouwers

(2015-heden)
(2015-2017)

Bieren (7)

Regulier assortiment

Botanic Cicho Amber Ale Drachtster Weizen James' Witblond

Overig

Chic & Peat Smoked Whiskey Infused De Burgemeester Blond Samen Gebrouwen

Niet meer gebrouwen bieren (10)


Overig

Bitter Sweet Symphony Dodo Zomerblond Drachten Gleone Tryn Klaverjas Bier Lytse Anne Rosemary Pale Ale 1 Rosemary Pale Ale 2 Taribush Kuna Turfrace 2016

In het nieuws


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop:

-- Adverteerders --

© 2017-2022 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur