Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Gebrouwen Door Vrouwen

Brouwerijhuurder

Opgericht: 2015

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Facebook Instagram LinkedIn Ratebeer TikTok Untappd Website Youtube

KvK-registratie: Gebrouwen door Vrouwen B.V. (68478232)

Contactgegevens

Provincie: Noord-Holland

Telefoon: 06-38076029
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vestigingsadres

Nieuwe Hemweg 4F
1013 BG Amsterdam
hoofdkwartier en loods

Bezoekmogelijkheden

Proeflokaal: Ja, op andere locatie (zie Horeca)
Openingstijden: Kantoor is geopend o.a. voor het kopen van bier.

Horeca

De BAR Gebrouwen Door Vrouwen

Geschiedenis

De brouwerij is een initiatief van de twee zussen Do en Tessel de Heij uit Amsterdam die in 2013 begonnen met het hobbymatig brouwen van bier in hun keuken. Hun missie: "Lekkere en kwalitatief goede craft bieren brouwen". Hun geheim: "Een grote portie liefde en natuurlijk de beste ingrediënten". Het bedrijf is officieel opgericht in mei 2015. Gestart met als focus de lokale Amsterdamse markt worden de bieren inmiddels verkocht in geheel Nederland. Op tap is het in een beperkt aantal cafés verkrijgbaar. Het succes is mede te danken aan twee café-eigenaren die de potentie van het merk en de kwaliteit van het bier herkenden en vroegen om de productie op te voeren. In 2016 wonnen de eigenaressen de tweede prijs bij de Albert Heijn Product Pitch waardoor het merk in 2017 een jaar lang in de AH-schappen stond. De naam Gebrouwen door Vrouwen was oorspronkelijk alleen bedoeld als een werktitel maar beviel zo goed dat hier uiteindelijk aan is vastgehouden. Het straalt daarmee ook 'vrouwenpower' uit, al was dat niet de opzet. Het streven is om de omzet en het brouwvolume uiteindelijk op een zodanig niveau te hebben dat geïnvesteerd kan worden in een eigen brouwketel.

Gebrouwen door Vrouwen is een Amsterdamse brouwerijhuurder. Er worden verschillende speciaalbieren van hoge gisting gebrouwen. De bieren kenmerken zich door veel mout, veel kruiden en tarwe met een zoete ondertoon. Daarmee wordt (tot op heden) bewust weggebleven van de trend om sterk gehopte (en meer bittere) IPA bieren te brouwen. De productie bedraagt voor 2017 ongeveer 200 hl. Gebrouwen Door Vrouwen maakte in het begin gebruik van de brouwfaciliteiten van De Noord-Hollandse Bierbrouwerij. Incidenteel werd gebruik gemaakt van andere brouwerijen. Anno 2020 brouwen ze de bieren bij Jopen en Troost.

De filosofie bij het bepalen van de verschillende smaken wordt ingegeven door wat de eigenaressen vooral zelf lekker vinden. Niet geheel toevallig sluit dit ook goed aan bij het vrouwelijke deel van de doelgroep. Daar wordt ook ingespeeld op trends zoals bepaalde populaire smaken in andere dranken.

Begin 2019 startte de brouwerij een crowdfunding campagne met als doel een eigen bar te starten in Amsterdam. De bar komt op de plek van Café Frieda in de Jan Pieter Heijestraat in Amsterdam Oud West. In het café komt een nieuwe bar met twaalf taps aan de muur, craft-beer style. Ook komt er een aquarium in, waar vissen om de bierflesjes van de brouwerij heen zwemmen. Naast het eigen bier van Gebrouwen door Vrouwen zullen ze ook een wisselende selectie bieren van andere brouwers schenken. De bar werd op 1 maart 2019 geopend.

Op 5 mei 2020 brengen ze hun eigen boek op de markt: Gebrouwen Door Vrouwen - Van brouwhobby tot succesvol biermerk.


PINT Online Bierproeverij 2 (5 maart 2021) • De Bierverbinding (17 januari 2021)
Thema: Winterbieren

Eigenaren

(2015-heden)
(2015-heden)

Bieren (10)

Regulier assortiment

Bloesem Blond Gember Goud Gin Weizen Pomme Saison Tricky Tripel Wildflower Blond Zonnig Zeewit

Overig

Gebrouwen Om Te Trouwen Glüh Weizen Pumpkin Party

Niet meer gebrouwen bieren (8)

Overig

Lollipop Up Donker Wit Mama Mia Strawberry Blond Volkspils Winner Beer Witte Beer Yous & Yay: Een Blik Emoties

Organisatie Bierevenementen

  1. Release Party Pomme Saison @De BAR Gebrouwen Door Vrouwen, 1 september 2023

Literatuur


In het nieuws

Oude logo's


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur