Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Brouwerij Stijl

Brouwerij

Opgericht: 2015

Hoofdtype

(2015-2016) Brouwerijhuurder
(2016-) Brouwerij

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Facebook Instagram LinkedIn Ratebeer Twitter Untappd Webshop Website Youtube

KvK-registratie: Brouwerij Stijl (63529491)

- Brouwt ook bij andere brouwerijen (2015 - )
- Webshop voor online verkoop (2017 - )
- Eigen hopveld (2020 - )
- Hopverkoop (2020 - )

Contactgegevens

Provincie: Flevoland

Telefoon: 06-10027270
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vestigingsadres

De Steiger 77
1351 AE Almere

Hopveld

Archerpad 12
1324 ZZ Almere

Bezoekmogelijkheden

Proeflokaal: Nee
Rondleidingen: Op aanvraag.

Aangesloten bij

CRAFT

Geschiedenis

Brouwerij

Sinds 2015 worden er speciaalbieren gebrouwen met een twist, door vakmanschap, moderne techniek en creativiteit te combineren. Initiatiefnemers waren aanvankelijk Robin de Winter, Raymond Geraads en zijn vrouw Anneke Geraads-Broeren. Robin is kok en accountmanager, Raymond piloot en bierkeurmeester en Anneke antropoloog en thuisblijvend moeder. Raymond is al jaren hobbybrouwer (Brouwerij De Bolle Beer) en bierkeurmeester. Zijn passie voor bier wordt gedeeld door zijn vrouw Anneke en buurman Robin. In juni 2015 is men begonnen met het organiseren van de benodigde vergunningen en het bouwen van de commerciële brouwerij in Almere. Per 1 januari 2016 is de accijnsgoederenplaats een feit. In 2016 werd er gebrouwen met een brouwinstallatie van het merk Braumeister. In november 2017 beëindigde Robin zijn activiteiten voor de brouwerij.

Raymond houdt zich bezig met het brouwen, terwijl Anneke het creatieve brein is alsook verantwoordelijk is voor de zaken achter de schermen, maar ook Anneke weet de roerstok te hanteren. Hun passie voor het bierbrouwen is ontstaan in het bourgondische zuiden tijdens hun jeugd. Na het proeven van de heerlijke Belgische bieren gingen zij zelf brouwen. Hun reizen naar Amerika inspireerden hen tot meer experimentele bieren. Nu kunnen ze dit combineren in hun eigen brouwerij in Almere en delen met de rest van Nederland. De brouwerij in Almere noemen zij het Stijl Bierlab. Hier worden hun recepten getest en worden er zeer kleinschalige brouwsels gebrouwen. Daarnaast brouwen zij ook op grotere brouwinstallaties bij collega-brouwers. Dit geeft hen de mogelijkheid te experimenteren, maar ook voldoende te produceren voor de grotere klantvraag. Ze vinden het belangrijk om hun bier zelf te brouwen, ook als dit niet op hun eigen installatie is. Vanaf 2017 werd er gebruik gemaakt van de brouwfaciliteiten van Berging Brouwerij en sinds 2019 van Rock City Brewing.

Hopveld

Brouwerij Stijl heeft sinds het voorjaar van 2020 een eigen hopveld met 80 plantjes op het Utopia Eiland, een oase in het stadshart van Almere. Op Utopia Eiland wordt door Stichting Weerwoud de Floriade Agroforestry Experience (1.4ha) gerealiseerd. Dit unieke project laat zien hoe voedselvoorziening en ecosysteemherstel met elkaar kunnen samengaan. In samenwerking met partners wordt in aanloop naar en tijdens de Floriade 2022 Agroforestry nationaal en internationaal op de kaart gezet. Je kunt de mogelijkheden van kringlooplandbouw beleven op het eiland, en in de programmering van het Agroforestry Living Lab. Het Agroforestry perceel (1.4ha) bevindt zich op het westelijk deel van Utopia Eiland, aan de rand van de Floriade 2022 in Almere. Op het Agroforestry perceel legt Weerwoud 8 verschillende Agroforestry systemen aan die op boerderijen geïntegreerd kunnen worden. Ook is er een natuurzone waar je tot rust kunt komen, en meer kunt leren over ecosystemen en kringloopprocessen. Op het hopveld worden de volgende hopsoorten verbouwd: Perle, Styrian Golding, Northern Brewer, Centennial, Chinook en Cascade. Sinds september 2020 wordt deze hop voor de eigen brouwsels gebruikt en beschikbaar gesteld aan hobbybrouwers.

Eigenaren

(2015-heden)
(2015-heden)
(2015-2017)

Brouwers

(2015-heden)
(2015-2017)

Bieren (8)

Regulier assortiment

ALLY Pale Ale Basterd Dubbel Dennentoppen Blond Flevo Pils Nieuw Land Weizen Russian Imperial Stout Zuiderzee Saison

Overig

Geboortebier

Niet meer gebrouwen bieren (13)

Regulier assortiment

FATE

Overig

Black+Berry Juicy IPA New England IPA Nr. 1 Road To Nowhere Robust Irish Coffee Porter SAGA Sage & Rosemary Cherrywood Smoked Bock SKALD SRIBA TuTu Utopia Eilandbier Met Brandnetels Zuiderzeearend

Literatuur


In het nieuws


 Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop!

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur