Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Brouwerij Bolschout

Brouwerij

Opgericht: 2014
Gestopt: 2022

Hoofdtype

(2014-2017) Brouwerijhuurder
(2017-2022) Brouwerij

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Facebook Ratebeer Untappd Webshop Website

KvK-registratie: S. de Bolle h.o. Bolschout (39067612)

- Brouwt ook voor andere brouwerijen
- Webshop voor online verkoop (2015 - )

Provincie: Flevoland

Vestigingsadres

Koningsbeltweg 78 1329 AK Almere

Postadres

Almere

Geschiedenis

  • "Neerlandsch bier door een Belg gebrouwen!"

Sam de Bolle is bekend in de horecawereld als baradviseur en heeft een eigen bedrijf, Sam's Group Bar Projects. Met zijn bedrijf ontwikkeld hij innoverende concepten voor de horeca, de corebusiness zijn het adviseren en ontwerpen van efficiënte technische barinrichtingen, het opvolgen van het project en de productie volledig rvs maatwerk. Sam is in België geboren, als het ware in de horeca, heeft hotelschool gevolgd in Wemmel (Brussel) voor culinair kok en is daarna in de barwereld verzeild geraakt, heeft internationaal verschillende horecazaken helpen opstarten en trainingen verzorgt en in 1996 in Almere neergestreken. Een jaar later heeft hij zijn bedrijf opgestart. In 1999 had Sam al plannen voor een brouwerijcafé in Almere maar kreeg hiervoor weinig of geen medewerking van de gemeente, in deze periode was dit nog een ongebruikelijke formule en vreemd voor een gemeentelijke instantie! Na lange tijd heeft hij deze plannen maar even weggelegd.

In 2014 kriebelde het weer en zette hij een brouwlab op om mooie brouwrecepten te ontwikkelen. Zijn overbuurman Henk Schoute wist hij te besmetten met zijn enthousiasme over het bierbrouwen, zo werd de naam ‘Bolschout’ geboren. Ze begonnen met een 50 liter Speidel Braumeister en 3 RVS CCT tanks ingebouwd in klimaatkasten. De bieren werden door vrienden enthousiast ontvangen en al snel werd er besloten commercieel te gaan.

Eind november 2014 was het dan officieel met het verkrijgen van de accijnsvergunning. Na een jaar als brouwerijhuurder om aan de grotere vraag te kunnen voldoen besloot Sam begin 2017 de stap te zetten naar een grotere brouwerij. Per 1 januari 2017 verhuisde de brouwerij naar een nieuwe locatie. De nieuwe brouwerij heeft een brouwcapaciteit van 12 hl per brouwdag (2 brouwketels van 600 liter).

Brouwerij Bolschout werd ook wel De Almeerse Brouwerij genoemd, maar die naam is toch niet in gebruik genomen.

In het nieuws

Eigenaren

(2014-2022)

Brouwers

(2014-2022)
(2014-2017)

Niet meer gebrouwen bieren (6)

Regulier assortiment

4X4 Belge Ster Urtyp Weiss

Overig

Blond

Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur