Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Stapzwan Brouwerij

Workshopbrouwerij

Opgericht: 2014

Hoofdtype

(2014-2020) Brouwerijhuurder
(2020-) Workshopbrouwerij

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: BeerAdvocate Brewver Facebook Instagram LinkedIn Ratebeer Twitter Untappd Webshop Website

KvK-registratie: Stapzwan Brouwerij (61836974)

- Webshop voor online verkoop (2020 - )

Contactgegevens

Provincie: Utrecht

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Postadres

Springweg 476
3511 VZ Utrecht

Bezoekmogelijkheden

Bezoek niet mogelijk

Geschiedenis

Stapzwan Brouwerij werd officieel opgericht op 7 november 2014 en maakt gebruik van de brouwfaciliteiten van De Noord-Hollandse Bierbrouwerij. De initiatiefnemers zijn Vincent Stap en Jeroen van der Zwan. Lennart Wolfert is de ontwerper. Stapzwan Brouwerij is een Utrechtse brouwerijhuurder, gevestigd in een oud klooster in de binnenstad. Het is de missie van het bedrijf om de Utrechtse dorstigen te verblijden met mooie speciaal bieren. Het bier is op verschillende locaties in Utrecht verkrijgbaar.


Leven in de brouwerij,16 juni 2015, Thuis experimenteren met het brouwen van bier, zo is het voor Vincent en Jeroen van brouwerij Stapzwan begonnen. Kleine hoeveelheden van 20 liter bier in een pan. Maar wat ooit begon als hobby heeft geleid tot hun eigen speciaalbier: de Porter.

Per april 2020 gaat de brouwerij verder als workshopbrouwerij. Dit kondigen ze als volgt aan:

Ontwikkelingen Stapzwan Brouwerij

Beste relatie,

We hopen dat het goed gaat met iedereen in deze vreemde tijden. Van diverse bevriende brouwers, horeca, distributeurs en andere ondernemers horen we welke gevolgen de maatregelen op hun bedrijf hebben. We hopen dat een ieder vooral gezond blijft en zich staande weet te houden. Mochten wij ergens mee kunnen helpen, meedenken of iets anders kunnen betekenen dan horen we dat graag!

Voor ons wordt het ook tijd om nieuwe wegen in te slaan. Na 5 jaar met veel passie en plezier voor Utrecht en omstreken bier te brouwen wordt het voor ons tijd voor verandering. Belangrijkste wijziging is dat we gaan stoppen met het regulier brouwen voor de Utrechtse markt. We hebben nog een kleine voorraad voor de laatste bestellingen, daarnaast denken we graag mee voor een alternatief bier van een van de andere brouwers.

Vanuit Stapzwan gaan we wel door met de overige activiteiten en gaan we ons vooral focussen op receptontwikkeling, workshops voor de zakelijke markt, en brouwen in opdracht van klanten. Mocht je benieuwd zijn naar nieuwe recepten en eenmalige releases van een bier dan horen we dat graag! We zullen je dan op de hoogte houden van onze andere ontwikkelingen en laten graag onze nieuwe brouwsels samplen in ruil voor feedback.

Afhankelijk van de ontwikkelingen rondom het Corona virus zijn we nog van plan feestelijk afscheid te nemen van een periode van 5 jaar brouwen voor Utrecht en we je persoonlijk kunnen bedanken voor de leuke samenwerking.

We wensen iedereen gezondheid en geluk toe. Tot binnenkort!

Vincent, Jeroen, Sanne

Overige Producten

In december 2019 komt een eigen gin, Gin 5, in heel beperkte hoeveelheid op de markt. Deze gin is gemaakt ter ere van de 5e verjaardag van de officiële start van Stapzwan Brouwerij, in samenwerking met ambachtelijke destilleerderij Pronckheer. Als basis is de Gose gebruikt, een friszuur en licht ziltig bier met tonen van koriander en citroenschil. Het resultaat is een gin met een duidelijke moutige smaak. Het frisse karakter is behouden door koriander en citroengras. Het ziltige komt terug door het gebruik van zeewier.

In 2021 komt Gin 21 op de markt. Ook dit keer weer in samenwerking met De Pronckheer. Deze gin heeft als basis de UPA. De ingrediënten zijn citroenmelisse, citroenschillen, en versgeplukte vlierbloesem. Dit geeft de gin een heel fleurige geur en smaak.

Eigenaren

(2014-heden)
(2014-heden)

Brouwers

(2014-heden)
(2014-heden)

Bieren (4)

Regulier assortiment

Gose Porter UPA

Overig

Porter Limited Edition 2019

Niet meer gebrouwen bieren (2)

Overig

030 Alohawk

Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur