Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Brouwerij 't Blauwe Hert

Brouwerijhuurder

Opgericht: 2014

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Brewver Facebook Instagram LinkedIn Ratebeer Twitter Untappd Webshop Website

KvK-registratie: Landgoed Voorn h.o. t Blauwe Hert (82157219)

Contactgegevens

Provincie: Noord-Holland

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Postadres

Duikerstraat 38
1432 JW Aalsmeer

Bezoekmogelijkheden

Bezoek niet mogelijk

Aangesloten bij

CRAFT

Geschiedenis

Op de eigen website wordt de brouwerij beschreven als:

Het klinkt als een sprookje

Het begint met vriendschap
In 2012 ontstond vanuit een vriendschap, die een gemene deler in de vorm van ‘speciaalbier’ kende, Brouwerij ’t Blauwe Hert. Zonder enige kennis van bierbrouwen zijn vier vrienden, die ook meerdere familiebanden delen, een avontuur begonnen. En wat voor avontuur…

Een bierproeverij in 2012 bij Brouwerij de Schans in Uithoorn gaf de aanzet om een thuisbrouwkit daadwerkelijk te gaan gebruiken. De bierbrouwset, die toevallig in iemands bezit was, bleek maar liefst vijf jaar ouder te zijn dan de daarop vermeldde houdbaarheidsdatum. Na een mooie avond ‘bier maken’ bleek al snel dat er bij het proeven maar één fatsoenlijke naam voor het bier te bedenken was: “Niet te nassen”. Het voelde niet als een mislukking, er was immers bier gemaakt, het proces werd redelijk begrepen en wat ga je dan doen… juist! Je gaat “all-in” en met elkaar een mobiele bierbrouwinstallatie bouwen van tweedehands materialen als: bierfusten, gasbranders, tuinslangkoppelingen en een oude rozenkar uit een kwekerij.

De volgende stap kon er maar eentje zijn: Commercieel bier maken bij een echte brouwerij! Nadat in 2014 alle formaliteiten bij de Kamer van Koophandel beslecht waren, werd als snel bij de Noord-Hollandse Bierbrouwerij in Uitgeest 10 hectoliter Bronstig gemaakt. De reacties waren uitermate positief en het bier vond zich al snel een weg door Nederland, al was er geen specifiek distributie netwerk dat daarvoor zorgde. Niet veel later volgde een tripel met de naam Hinde. Een allemansvriendin die ook veel dames kon bekoren.

Hoe bronstig wil je het hebben

Op het hoogtepunt stoppen
Daar waar het bier gretig aftrek vond en de hype om ’t Blauwe Hert steeds groter werd, begon de hobby toch echt op werken te lijken. Opeens moesten er zaken gedaan worden die het enthousiasme flink temperden. De tijd en energie die vier man erin moesten steken, viel in het niets met de gemaakte inkomsten… hoe mooi de reacties van het publiek ook waren, het leek vooraf allemaal mooier dan dat het was.

In 2016 kwam een grote domper die het enthousiasme enorm temperde. Na een mislukte batch Bronstig zakte de moed in de schoenen. ‘Ondernemer spelen’ bleek ook nog eens een zware last te zijn op de onderlinge zeer goede vriendschappen. Daarbij werd alles gedaan naast de normale 40-urige werkweek en een mooi gezinsleven. Het was tijd om te stoppen!

Het bloed kruipt...

Een nieuwe start
Na een pauze van bijna vijf jaar waarin in louter 20 liter batches van allerhande bieren werden geproduceerd in de privésfeer, werd in 2021 de brouwerij nieuw leven ingeblazen. Bij Sander Voorn bleef het commerciële avontuur knagen en nadat hij in 2020 zijn StiBON opleiding tot biersommelier had afgerond besloot hij om ‘t Blauwe Hert in zijn eentje weer commercieel op te pakken. Hij kondigde dan ook in september 2021 aan dat de eerste grote batch Bronstig weer was gebrouwen. Dit keer werd er gebruik gemaakt van o.a. de brouwfaciliteiten van brouwerij SpierBier. In het voorjaar van 2022 heeft ook de Hinde tripel weer haar weg naar de bierliefhebber weten te vinden.

Eind 2022 komt ‘t Blauwe Hert met een nieuw bier: het langgekoesterde ‘Stout Hert’. Een imperial stout van 9%.

Eigenaren

(2014-heden)
(2014-2016)
(2014-2016)
(2014-2016)

Bieren (4)

Regulier assortiment

Bronstig Hinde Stout Hert

Overig

Storyteller

Niet meer gebrouwen bieren (1)

Overig

TuTu

Organisatie Bierevenementen

  1. Bierproeverij @Bar Het Fort, De Kwakel (Noord-Holland), 20 januari 2023
  2. Bierproeverij - Bar Het Fort - De Kwakel @Het Fort, De Kwakel (Noord-Holland), 21 april 2023

In het nieuws


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur