Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Graafsch Genot

Brouwerij

Opgericht: 2014

Hoofdtype

(2014-2018) Brouwerijhuurder
(2018-) Brouwerij

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Facebook Ratebeer Untappd Website

KvK-registratie: Graafsch Genot (60241896)

Contactgegevens

Provincie: Noord-Brabant

Telefoon: 06-27050446
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vestigingsadres

Reigershorst 1
5361 TJ Grave (gemeente Land van Cuijk)

Bezoekmogelijkheden

Proeflokaal: Nee

Horeca

Biercafé Oud Grave

Geschiedenis

Ed Linnenbank begint in 2011 als hobbybrouwer in zijn schuur met het brouwen van bier met een ketel van 20 liter. Dit gaat zo goed, dat hij besluit zijn bieren te gaan verkopen. Sinds 2014 is de brouwerij officieel geregistreerd bij de KvK.

In 2017 gaat Graafsch Genot brouwen in hetzelfde bedrijfspand als Wijchense Schône en Haas Bieren. Eén dag in de week brouwt hij in de Speidel Braumeister van 575 liter. Thuis heeft hij nog steeds een kleine ketel van 50 liter voor receptontwikkeling.

Na een jaar gebrouwen te hebben bij Wijchense Schone wordt er sinds 2018 weer gebrouwen op de kleine installatie aan huis. De namen van de bieren bleven nagenoeg hetzelfde alleen van sommige bieren werd de receptuur aangepast. De brouwcapaciteit is 120 liter.

Sinds 2019 hebben ze een eigen biercafé in het centrum van Grave, Biercafé Oud Grave, waar buiten de 90 bieren van de kaart ook de bieren van Graafsch Genot geschonken worden.

De namen van de bieren verwijzen naar het roemruchte verleden van de stad. Zoals het bier Aldeweireldt, een verwijzing naar de laatste bierbrouwer in Grave gevestigd in de Oliestraat. En Pothuus Tripel dat verwijst naar de kleine schuurtjes achter de stadswoningen waar de ambachtslieden werkten.

Eigenaren

(2014-heden)

Brouwers

(2014-heden)

Bieren (15)

Regulier assortiment

Witte Reiger 1140 Aldeweireldt De Partisan De Reed van Batavia Elisabeth Dubbel Graafsch Keteltje Graafsche Bock Honing Munt Bier Irish Red L'Intriguant Pothuus Tripel St. Henricus Whiskey Bier Winterbier

Niet meer gebrouwen bieren (1)

Overig

Liberty Ale

In het nieuws


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur