Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Wildervanker Brouwerij

Brouwerij

Opgericht: 2014
Gestopt: 2021

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Facebook Instagram Ratebeer Untappd Website

Provincie: Groningen

Vestigingsadres

J. Kammingastraat 89 9648 KK Wildervank (gemeente Veendam)

Geschiedenis

De Wildervanker Brouwerij werd op 4 juli 2014 ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel en officieel geopend in augustus 2014. Oprichter van de Wildervanker Brouwerij was Jan Abbingh. Jan raakte zijn baan als internationaal vrachtwagenchauffeur kwijt en besloot een brouwerij te starten.

In zijn voormalige garage in Wildervank brouwde Jan verschillende bieren, de eerste jaren als full-time brouwer. Vanaf 2018 werd er vooral in het weekend gebrouwen. De brouwerij brouwde veel huisbieren en opdrachtbieren voor slijters en horeca in Noord-Nederland, zoals de Borrie bieren.

Met ingang van 1 januari 2022 staakte de brouwerij haar activiteiten. Jan Abbingh maakte dit op 30 december 2021 bekend via Facebook:

Gezien de huidige situatie en onze plannen voor de toekomst, wat ons nog rest, hebben Grietje en ik besloten te stoppen met de Wildervanker Brouwerij per 01-01-2022.
Wij wensen u een gezond en voorspoedig Nieuwjaar.
Groet

Borrie Craft Beer

Facebook

Borrie is een limited edition bierlijn exclusief ontwikkeld door Mitra Wijnalda Haren en De Pintelier in Groningen, gebrouwen door Wildervanker Brouwerij.

Eigenaren

(2014-2021)

Brouwers

(2014-2021)

Niet meer gebrouwen bieren (21)

Regulier assortiment

Gember Bier Imperial Stout Klokje Breuer Tripel Scheepsjoager Quadrupel

Overig

Anner IPA Anner Tripel Bartje On The Beach Bartjes Blond Blond Borrie Bockebek Borrie Borrie In De Wei Borrie Bunnahabhain Barrel Aged Borrie Imperial Tripel Hop Borrie Lente-editie Borrie In De Wei Borrie Siever 9 Borrie Winter-editie Winterbe(a)st! Spiekerbier Tarwebier Tuutjefloiter Vrome Adriaan Zwarte Pietbier

In het nieuws


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur