Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

D'n Drul!

Brouwerij

Opgericht: 2015

Namen

(2015-2023) Brouwerij D'n Drul
(2023-) D'n Drul!

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Brewver Facebook Instagram Ratebeer Untappd Webshop Website

- Webshop voor online verkoop (2020 - )
- Brouwt ook voor andere brouwerijen (2017 - )

Contactgegevens

Provincie: Gelderland

Telefoon: 06-20010388
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vestigingsadres

Wylerbaan 14A
6561 KR Groesbeek (gemeente Berg en Dal)

Bezoekmogelijkheden

Proeflokaal: Nee
Rondleidingen: Zie website voor mogelijkheden.

Geschiedenis

Brouwerij D'n Drul werd aanvankelijk opgericht door vijf personen, namelijk Roland Boschman, Wilma Boschman, Bas Rutten, Marijn Breusers en Linda Breusers. Vijf enthousiaste ondernemers uit de wijk D'n Drul in Groesbeek met een passie voor het brouwen van speciaalbier. Op vrijdag 24 oktober 2014 kregen zij van de gemeente groen licht om zich in het centrum van Groesbeek te mogen vestigen. 1 november 2014 kreeg men de sleutel van het pand. Formeel werd de brouwerij geopend op 1 januari 2015. Begin 2015 trokken Bas, Marijn en Linda zich terug uit de brouwerij en zette Roland en Wilma de brouwerij met z'n tweeën voort. In oktober 2016 gaf het gemeentebestuur van Groesbeek groen licht aan het verzoek van de eigenaren van Brouwerij D'n Drul om zich te willen vestigen in de voormalige smederij van de familie Oomen aan de Dorpsstraat 7 in Groesbeek. Tot op dat moment was de brouwerij nog gevestigd aan de Hoflaan. Het was lange tijd onzeker of het gemeentebestuur wel toestemming zou verlenen in verband met de geldende parkeernorm. De projectontwikkelaar die het pand van Oomen en de smederij gekocht heeft voldeed niet aan de parkeernorm, maar daar werd een oplossing voor gevonden. Voordat het zover is zal de voormalige smederij nog een fikse interne verbouwing moeten ondergaan voordat er leven in de brouwerij zal komen. Zaterdagavond 1 april 2017 werd de brouwerij aan de Dorpsstraat 7 officieel geopend.

Per januari 2019 is D'n Drul & Stollenberg actief, waar beide brouwerijen hun bieren brouwen met behoud van eigen identiteit/biermerk.

Op 29-05-2020 heeft de rechtbank Zutphen de firma Stichting Brouwerij D'n Drul, ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 60967854 in staat van faillissement verklaard, met benoeming van mr. M.K. ter Horst tot curator. Het insolventienummer is F.05/20/201. De rechtsvorm betreft een Stichting en de hoofdactiviteit van dit bedrijf was 1105, Vervaardiging van bier.

Dit faillissement heeft alleen gevolgen voor het proeflokaal, de brouwerij blijft bestaan. Op 27 mei 2020 wordt het volgende bericht op Facebook geplaatst:

Wat leven we toch in een rare tijd op het moment. Voor ons een hele moeilijke tijd. Na vele slapeloze nachten, uren vergaderen, proberen plannen te maken, komen we met zeer droevig nieuws. Wij gaan het PROEFLOKAAL op de dorpsstraat sluiten. De 1,5 meter maatregel is voor ons niet te doen. Keuzes tussen gasten kunnen en willen wij niet maken, Wij willen geen proeflokaal zijn waar alleen gasten worden toegelaten die stevig doordrinken om zo uit de kosten te komen. Wij staan voor gastvrijheid. Wij willen aan tafel het bier inschenken een praatje maken. Wij kunnen met de 1,5mtr samenleving niet bieden waar wij 100% achter staan.

Wij bedanken al onze lieve vaste gasten voor 5 speciale jaren.We zullen elkaar vast nog wel eens tegen komen.

DE BROUWERIJ AAN DE WYLERBAAN BLIJFT.
DEZE STAAT LOS VAN HET proeflokaal.

...

LIEFS WILMA EN ROLAND

D'n Drul heeft sinds 2023 een gezamenlijke website met Geweldig Bier en Hop Racer.

In november 2023 wordt er gekozen voor een nieuwe uitstraling, met een nieuwe naam D'n Drul! (met uitroepteken).

"We vinden het geweldig om samen met jullie aan dit nieuwe hoofdstuk te beginnen. Onze reis is gevuld met fascinerende verhalen en unieke creaties die niet kunnen wachten om te worden gedeeld. Jullie plezier hierin en steun zou de wereld voor ons betekenen terwijl we deze spannende weg inslaan. Laten we samen het glas heffen op een nieuw begin gevuld met D’N DRUL bier! Illustraties: Rob Derks"

Eigenaren

(2015-heden)
(2015-heden)
(2015-heden)

Brouwers

(2015-heden)

Bieren (6)

Regulier assortiment

2 Missterious Gronesbeke Bok Hofs Blondje Verrassend Blond Tripel

Overig

De Voltreffer Tripel Tinus

Niet meer gebrouwen bieren (7)

Regulier assortiment

Verrassend Blond

Overig

Barrel Aged Sgoer Body And Soul Eeuwige Vrienden Flame Of Remembrance Oh My Grodzisky Road To Nowhere

In het nieuws

Oude logo's

2014

Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur