Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

CEAUX Brew

Brouwerijhuurder

Opgericht: 2013
Gestopt: 2020

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: BeerAdvocate Brewver Facebook Instagram Ratebeer Twitter Untappd Website

Provincie: Utrecht

Postadres

Utrecht

Geschiedenis

Initiatiefnemer achter CEAUX Brew is Ko Hendriks. Aanvankelijk werd gebruik gemaakt van de brouwfaciliteiten van Brouwerij De Kemphaan, later werden dat Bierbrouwerij Sint Servattumus, Brouwerij De 7 Deugden en De Loonbrouwerij.

Op 29 juni 2018 maakte Ko Hendriks op Facebook bekend:

Via verschillende kanalen is het nieuws naar buiten gekomen dat CEAUX stopt. Om een einde te maken aan de onduidelijkheid hierover, wil ik jullie via deze weg updaten. Het nieuws is gedeeltelijk waar: ja CEAUX stopt met het voeren van vaste bieren (zoals de Bastard en de Cane). Echter CEAUX stopt niet helemaal. Ik blijf bieren maken, maar dan meer op incidentele basis of voor individuele horeca, zoals het bier dat ik brouw voor LE:EN en Badhu.
Deze moeilijke keuze heb ik gemaakt, omdat ik naast CEAUX intensief betrokken ben bij MiniBrew. Een start-up uit Utrecht, waar ik samen met mijn collega’s een volautomatische bierbrouwmachine maak. Aangezien MiniBrew het merendeel van mijn tijd opslokt, kan ik CEAUX op de originele manier niet meer de aandacht geven die het verdient.
Het bierlandschap is sinds ik begonnen ben met CEAUX volwassen en stukken professioneler geworden. Ik vind het een eer om hier aan deelgenomen te hebben. Persoonlijk vind ik dat ik de professionaliteit niet waar kan maken door part-time met CEAUX bezig te zijn. Om deze reden heb ik de keuze gemaakt om de koers van mijn brouwerij drastisch te veranderen.
Ik wil je enorm bedanken voor de schitterende jaren die ik met CEAUX heb meegemaakt. Dit is zeker geen einde, alleen het begin van een nieuw avontuur.

In december 2020 werd de onderneming uitgeschreven uit het register van de Kamer van Koophandel, waarmee de brouwerij haar activiteiten staakte.

Eigenaren

(2013-2020)

Brouwers

(2013-2020)

Niet meer gebrouwen bieren (10)

Regulier assortiment

Bastard Breakfast Ceaux Cane Harvest

Overig

Badhu Ceaux Cane (collab) Eau d'Utrecht Le:en Be:er Let's Ceaux Mesjokke Chocolate-Steam-Beer Let's Ceaux Mesjokke II Cocoa-Weizen

Oude logo's

2013

Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur