Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Drentsche Schans

Brouwerijhuurder

Opgericht: 2002

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Brewver Facebook Untappd Website

KvK-registratie: Drentsche Schans (04065042)

Contactgegevens

Provincie: Drenthe

Telefoon: 0591-564160 / 06-55808375
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vestigingsadres

Den Hool 4
7845 TG Holsloot (gemeente Coevorden)

Bezoekmogelijkheden

Proeflokaal: Ja
Openingstijden: donderdagavond vanaf 19.30 uur
Rondleidingen: Ja

Geschiedenis

Drentsche Schans werd opgericht op 7 september 2002. De bieren worden gebrouwen bij Brouwerij van Steenberge in het Belgische Ertvelde. Den Hool is een klein esdorpje in Zuidoost Drenthe. In dit fraaie buurtschap zijn van oudsher agrarische bedrijven gevestigd, waar de traditionele gewassen zoals gerst, tarwe, rogge, aardappelen en suikerbieten worden verbouwd. In de 17e eeuw stond hier de "Schans ten Hole", een versterking die was opgericht ter verdediging tegen plunderende Spanjaarden. De schans was omringd door een gracht, die in verbinding stond met het thans nog door Den Hool stromende "Oude Diep".

Overige producten

Website Facebook

Naast bier heeft de Drentsche Schans ook een eigen whisky. De eerste vaten zijn eind februari 2010 gevuld en in april 2016 gebotteld.

Vanaf 2015 wordt er gedistilleerd in Den Hool. De eerste jaren is er alleen whisky gemaakt, maar vanaf 2019 is er begonnen met het ontwikkelen van o.a. gin en jenever. Hiervoor is eind 2018 een mini distilleerketel aangeschaft. Deze werkt hetzelfde als de 500 liter ketel, echter nu maar met een inhoud van 6 liter.

Onder de naam “Lockdown” is de eerste batch gin gebotteld op 17 december 2020. Zoals de naam al doet vermoeden: gestookt uit vaten Drentsche Schans bier die vanwege de corona pandemie tegen de uiterste verkoopdatum aanliepen. Verder zijn o.a. jeneverbessen, korianderzaden, engelwortel en zoethout gebruikt. Met deze zorgvuldige selectie van botanicals is een karakteristieke gin ontstaan met een licht hoppige toon door het gebruikte bier. Vanaf eind februari 2021 verkrijgbaar.

Eigenaren

(2002-heden)
(2002-heden)

Bieren (4)

Regulier assortiment

Drentsche Schans Turfsteker Drentsche Schans Boeren Blond Drentsche Schans Olde Witte Drentsche Schans Pilsener

In het nieuws


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur