Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Brouwerij De Witte Leeuw

Brouwerijhuurder

Opgericht: 2010

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Brewver Facebook Instagram Ratebeer Untappd Website

KvK-registratie: Ambachtelijke Brouwerij De Witte Leeuw (53209877)

Contactgegevens

Provincie: Gelderland

Telefoon: 06-36292689
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Postadres

Beelhof 29
8091 WP Wezep (gemeente Oldebroek)

Bezoekmogelijkheden

Bezoek niet mogelijk

Geschiedenis

Initiatiefnemer achter Brouwerij De Witte Leeuw is Rowan Huigen. Hij houdt zich full-time bezig met de brouwerij. Hiervoor was hij werkzaam in de ICT. Voordat de brouwer in het diepe sprong, was hij al ongeveer tien jaar actief als hobbybrouwer en was hij aangesloten bij het St. Petri Gilde in Zwolle. Met zijn amateurbrouwsels wist hij een aantal prijzen in de wacht te slepen. In zijn woning in Wezep heeft hij de beschikking over een, door hem zelf gebouwde, mini-brouwerij waar de brouwrecepten worden ontwikkeld en getest. Vervolgens wordt een proefpanel ingeschakeld, bestaande uit onder andere bevriende middenstanders die vanuit hun vakgebied ook kunnen adviseren welk bier bij welke maaltijd past.

Rowan, die jaren in Zwolle woonachtig was, kwam een eeuwen geleden bestaande brouwerij tegen en besloot zijn brouwerij de naam te geven van die brouwerij. De kelders van deze brouwerij liepen door tot onder een nabijgelegen gebouw, waar later Café De Gezelligheid werd gevestigd. In deze kelders zou de brouwer graag zijn brouwerij vestigen, maar vooralsnog is dat niet gelukt.

In 2011 werd Rowan Huigen door de Rabobank IJsseldelta uitgeroepen tot "Startende ondernemer van de maand augustus". Sinds 25 maart 2012 heeft de brouwerij de beschikking over een proeflokaal in Café de Abdij in Zwolle.

In 2011 werd er 10 hl gebrouwen, in 2012 was dit al 230 hl. Brouwerij De Witte Leeuw maakt gebruik van de brouwfaciliteiten van Brouwerij De Praght en de Scheldebrouwerij (België).

Eigenaren

(2010-heden)
(2010-heden)

Brouwers

(2010-heden)

Bieren (7)

Regulier assortiment

Alte Kameraden Amarillo Sun Hopus Dei Oktober 23 Smaragd Stroatige Jannus

Overig

GruitAle

In het nieuws

Oude logo's


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur