Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Brouwerij De 7 Deugden

Brouwerij

Opgericht: 2009

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: BeerAdvocate Brewver Facebook Instagram LinkedIn Ratebeer Untappd Webshop Website

KvK-registratie: De 7 Deugden B.V. (34362643)

- Brouwt ook voor andere brouwerijen
- Mogelijkheid voor workshops bierbrouwen (2019 - )
- Sociaal werkbedrijf; werknemers met afstand tot arbeidsmarkt
- Webshop voor online verkoop (2021 - )

Contactgegevens

Provincie: Noord-Holland

Telefoon: 020-6673221
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vestigingsadres

Akersluis 8d
1066 EZ Amsterdam

Bezoekmogelijkheden

Proeflokaal: Ja
Rondleidingen: Ja

Geschiedenis

Brouwerij De 7 Deugden werd opgericht op 14 oktober 2009. Sinds 15 oktober 2010 is de brouwerij gevestigd in een bedrijfspand aan de Osdorperweg in Amsterdam Nieuw West, gelegen achter een oude, witte boerderij. Op 5 maart 2011 werd de brouwerij officieel geopend.

De missie van de brouwerij is: "Het brouwen van bier, het ontvangen van gasten in het proeflokaal en de begeleiding van medewerkers met afstand tot de arbeidsmarkt". In de brouwerij en in het proeflokaal werken dan ook mensen voor wie een gewone baan niet vanzelfsprekend is. Voor deze mensen is het erg belangrijk om een plek te hebben waar ze er toe doen, waar ze zich kunnen ontwikkelen en waar de sfeer veilig genoeg is om fouten te kunnen maken en daarvan te kunnen leren.

"Ons bier wordt gebrouwen door mensen voor wie op dit moment een baan ergens anders niet vanzelfsprekend is. Bijzonder getalenteerde mensen die bij onze brouwerij een gewone baan hebben gevonden. Hiermee willen wij een voorbeeld en bron van inspiratie zijn voor andere ondernemingen.

Want wij vinden dat iedereen bijzonder is. En de liefhebbers van ons bier dragen een steentje bij waardoor wij zoveel mogelijk mensen een kans op een gewone baan kunnen geven. Om zelfvertrouwen te krijgen en weer mee te doen in onze samenleving.

Voor sommigen heel bijzonder, voor ons heel gewoon.”

Initiatiefnemer Garmt Haakma heeft al sinds zijn studententijd - hij volgde een studie Theologie - een belangstelling voor bijzondere bieren. Dit heeft ertoe geleid dat hij in de voorkamer van zijn woning zijn eigen recepten ging brouwen. Garmt is tevens werkzaam als consultant (arbeidsvoorwaarden en personeelsbeleid). Als Hoofd Personeelszaken kreeg Garmt te maken met een medewerker die een autistische stoornis had. Ofschoon alles in het werk werd gesteld om de medewerker te werk te stellen, kon hem geen werkplek worden aangeboden die voldoende structuur en regelmaat kende. Na negen maanden moest Garmt hem - met pijn in het hart - de deur wijzen. Dit was voor Garmt de directe aanleiding om de brouwerij op te starten. Er werd een contract afgesloten met Pantar, een organisatie die vele vormen van sociale werkvoorziening in Amsterdam coördineert.

Begin 2015 maakte de brouwerij de plannen bekend voor uitbreiding van de brouwerij op een nieuwe locatie.

Op 18 mei 2017 sloeg Garmt Haakma samen met Ko Kuiper de eerste paal van de nieuwe brouwerij, die pal naast de Molen van Sloten zal verrijzen. In de brouwerij, die banen biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, werken in 2017 ongeveer 14 mensen.

De nieuwe brouwerij krijgt een capaciteit van 40.000 liter per maand. Daarnaast zal er ook een proeflokaal worden gevestigd. Als alles volgens planning verloopt zal de brouwerij in maart 2018 worden geopend. Dan is het precies zeven jaar na de opening van Brouwerij De 7 Deugden aan de Osdorperweg 578. Op de nieuwe locatie is er bijna drie keer zoveel ruimte.


PINT Online Bierproeverij 1 (1 oktober 2020) • De Bierverbinding (22 september 2020)

In 2021 wordt een re-branding doorgevoerd en worden er 7 gewone en 7 bijzondere bieren gepresenteerd binnen het vernieuwde assortiment.

Workshopbrouwerij

Website Facebook

Sinds april 2019 geeft men ook workshops bierbrouwen. De workshops worden elke zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur gegeven. Theorie en praktijk in één dag, inclusief lunch en uitgebreide bierproeverij.

Eigenaren

(2009-heden)

Brouwers

(2009-heden)
(2014-heden)
(2017-heden)

Bieren (17)

Regulier assortiment

Amsterdam Gin Blond Bezig Bij Blond Brut IPA Dubbel Dik Gember Neutraal IPA Lager Pils Saison Tripel Wit

Bijzonder assortiment

Black IPA Bock Sprong Spring Bock Stout Moedig Vuur Gloed

Niet meer gebrouwen bieren (13)

Regulier assortiment

Arm+Zalig Fris+Fruitig Ruw+Bolster Scheeps+Recht Scherp+Zinnig Vol+Mondig Wijs+Neuzig Zomer+Hooi

Overig

10102020 Barrel Aged Stout Bowmore Black+Berry De Hoge Noot Wanna Flirt?

Organisatie Bierevenementen

    Facebook

  1. Proef+Beleef 2019
  2. Proef+Beleef 2020 (10 Jaar Brouwerij De 7 Deugden)

Literatuur


In het nieuws

Oude logo's

2009 2016

Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur