Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Phetradico Bieren

Brouwerijhuurder

Opgericht: 2010
Gestopt: 2014

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Brewver Ratebeer Untappd Website

Provincie: Utrecht

Postadres

Hoogland (gemeente Amersfoort)

Geschiedenis

Sinds 12 februari 2010 staat Phetradico Bieren ingeschreven bij de Kamer van Koophandel als een firma die zich bezighoudt met het brouwen, produceren en handel in bieren ten behoeve van de directe verkoop en de verkoop aan de tussenhandel. Phetradico (Phoenix Trading Company) is de oude handelsnaam van Phoenix uit de jaren dertig. Phetradico Bieren, gevestigd in Hoogland, wordt als eenmanszaak geleid door Onno Kleefkens. Phetradico brouwt bieren onder de naam Phoenix en neemt daarmee de zaken over van Het Klaverblad Amersfoort VOF dat op 15 februari 2010 als VOF werd beëindigd. Het Klaverblad Amersfoort VOF werd opgericht in 2007 door Evert van der Linde en Onno Kleefkens met als doel bieren te verkopen in de regio Amersfoort onder de naam Phoenix. Na de ontbinding zette Onno Kleefkens de onderneming voort onder de naam Phetradico Bieren.

In april 2010 kwamen Phoenix Blond en Phoenix Donker op de markt. Beide bieren werden gebrouwen met behulp van de brouwfaciliteiten van de Maasland Brouwerij in Oss, totdat deze brouwerij op 1 oktober 2010 werd gesloten.

Voor het ontwerp van de etiketten van deze bieren werd gebruik gemaakt van de schilderijen van de plaatselijke kunstenaar Norbertus (www.norbertus.org). Op 21 april 2010 vond de introductie plaats op de Havik 33, het oude Gildehuis van de Amersfoortse bierbrouwers. In de campagne voor de standaardbieren maakt Phetradico gebruik van reclameposters. Op de poster van Phoenix Blond - met z'n "volle moutsmaak en hoppige afdronk" - figureert de donkerblonde Lydia. Met natte haren en felrood gestifte lippen, de blauwe ogen een beetje toegeknepen, kijkt ze de bierdrinker met een zwoele blik aan. Een andere Amersfoortse, Kimberly, fungeert als eyecatcher voor het Phoenix donker, een "pittig" bier, "licht bitter in de afdronk en met een vleugje caramel". Op de poster koestert zij de bierfles als een baby. Een vriendendienst, noemt Lydia, afkomstig uit Liendert, het poseerwerk. "Ik ken de vrouw van Onno." De foto's zijn gemaakt door haar vriend Jos Peeters, een professionele fotograaf (www.jospeetersfantasy.be).

Op 31 december 2014 hield de brouwerij op te bestaan.

Eigenaren

(2010-2014)

Brouwers

(2010-2014)

Niet meer gebrouwen bieren (5)

Hooglands DubbelBock Hooglands Winterbier Phoenix Blond Phoenix Donker Phoenix Lente Hooglands Lentebock

Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur