Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

EleganT Bierbrouwerij

Brouwerij

Opgericht: 2003

Etiketten: Bieretiketten.nl
Externe Links: Brewver Ratebeer Untappd Website

KvK-registratie: Elegant Bierbrouwerij (28096151)

Contactgegevens

Provincie: Zuid-Holland

Telefoon: 06-22715517 / 06-22715517
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vestigingsadres

Rozemarijntuin 47
2353 PC Leiderdorp

Bezoekmogelijkheden

Proeflokaal: Nee

Geschiedenis

Sinds 2003 is de EleganT Bierbrouwerij officieel gevestigd in Leiderdorp. De brouwerij is opgericht door Erik Gallé (1954) en Cees van der Tang (1950). Erik Gallé is eigenaar van een organisatie-adviesbureau terwijl zijn compagnon Cees van der Tang lange tijd werkzaam was bij Sociale Zaken in Rijswijk. De brouwerij heeft een geringe omvang en de oprichters willen vooral een regionale brouwerij zijn. De bieren worden gebrouwen in een brouwinstallatie die naar eigen ontwerp door Burggraaff, een Bodegraafs bedrijf voor zuivelinstallaties, is gemaakt. Er wordt gebrouwen via een gesloten systeem en het bier wordt niet gefilterd of gepasteuriseerd. Hygiëne speelt dus een belangrijke rol.

Zij brouwen al sinds juni 1996 toen ze hun eerste bier produceerden bij een Russische maaltijd. Vanuit de kooktraditie van de twee vrienden om thematisch voor grote groepen te koken, is een hobby ontstaan. Na een grote mislukking om Kvas te maken bij genoemde maaltijd was hun credo "dat kunnen we beter". De brouwhobby was geboren en eerst uitgeleefd in de schuur van een van hen. Na met meerdere smaken geëxperimenteerd te hebben concentreren zij zich nu op de smaken van de vier jaargetijden. Hun hobby is uitgegroeid tot een professionele brouwerij, die voldoet aan de eisen van deze tijd op het gebied van HACCP en brouwerijencode. Van hobbybrouwers hebben zij zich ontwikkeld tot ambachtelijk brouwers. Zij koken nog steeds vaak samen, maar nu op basis van en onder het genot van bier. Doel van de brouwerij is de productie van speciaalbieren voor de liefhebber, op ambachtelijke wijze gebrouwen zonder toevoegingen en voor de lokale markt gebrouwen.

De bieren van de EleganT Bierbrouwerij staan af en toe op de tap bij biercafés in Leiden en worden ook verkocht in de grotere bierwinkels. De etiketten van de brouwerij werden ontworpen door Marco Meijer, zoon van Cees van der Tang. De EleganT Bierbrouwerij was lid van het Klein Brouwerij Collectief.

Eigenaren

(2003-heden)
(2003-heden)

Brouwers

(2003-heden)
(2003-heden)

Bieren (8)

Blondje van de Eerste Liefdesnacht Bruintje Callgirl Deerne Groupie Nimf Springmeid Winterprinses

Niet meer gebrouwen bieren (1)

Overig

Rembrandt's Saskia

Oude logo's


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop:

-- Adverteerders --

© 2017-2023 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur