Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Bieren

Eilandkriebel

Biertype: Blond(e)
Smaakcategorie: Soepel & Subtiel

Biertypering(en): Seizoensbier

In productie: Ja

Verpakking: Fles

Het Foorjaar is wellicht het mooiste jaargetijde van het eiland. De lammetjes in de wei, de duinvalleien die weer kleur krijgen, het zonnetje dat uit de wind weer warmte straalt… maar ook na een periode van donker bier, tijd voor een zacht geurend en bloemig blond bier! EILANDKRIEBEL!

Bierbrouwen is onze Passie. Een bier brouwen met de kriebels van het Foorjaar (dialect op Texel) is een prachtige uitdaging! Blond en bijna strogeel van kleur door het gebruik van lichte gerstemout. In het volmout gebrouwen bier (hier zijn dus geen suikers aan toegevoegd) proef je de smaak van het graan op zijn best. Tijdens het koken van het Wort zijn maar liefst vijf bloemige hopsoorten toegevoegd. Stuk voor stuk smaakmakers in bier!

Dit speciale blonde bier heeft 6,4% alc.vol.  is ondergistend en ongefilterd. Dit betekent dat alle smaak bewaard is gebleven. In ons speciale bierglas geschonken een feest voor het oog en een streling voor de tong. Van de tap of van de fles combineert dit blonde bier fantastisch met een heerlijke maaltijd of om lekker te genieten na een dag op het eiland. 

Beschrijving

  6-7°C
  6.4%
  water uit de kraan, gerstemout, hop en gist
  ondergisting
  Nee

Brouwerijen

Tesselaar Familiebrouwerij Diks


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop:

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur