Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Bieren

La Trappe Quadrupel Oak Aged Batch 42

Biertype: Quadrupel
Smaakcategorie: Intens & Uitdagend

Biertypering(en): Barrel Aged

Verpakking: Fles

Voor batch 42 heeft de La Trappe Quadrupel anderhalf jaar gerijpt op gebruikte rum vaten. Deze vaten, van Amerikaans eiken, zijn afkomstig uit het Caribisch gebied. Voordat deze vaten voor de rijping van rum zijn gebruikt, dienden ze voor de rijping van Bourbon. De combinatie hiervan zorgt voor een bijzondere batch. 

Bij het inschenken van batch 42 valt gelijk de diepe amber kleur van het bier op en de hele fijne belletjes in de ivoorkleurige schuimkraag. Het bier heeft geuren van karamel en zwart gedroogd fruit zoals rozijnen, vijgen en zwarte pruimen. Ook de zachte elegante aroma’s van rum, vanille en eikenhout zijn duidelijk te ruiken. Door de stabiele schuimkraag blijven deze aroma’s lang behouden. 

De smaak van het bier begint rond en lichtzoet waarbij tonen van rozijnen, kokos en vanille aanwezig zijn. De geroosterde mouten vanuit de Quadrupel geven het bier een aangename en passende karamelsmaak. De bitterheid is subtiel aanwezig in de nasmaak. Naarmate het bier opwarmt komen de hout tannines en de rum steeds meer naar voren. De afdronk is alcoholwarm, vol en rijk. Het maakt deze batch een bijzonder en exclusief degustatiebier om in alle rust van te genieten. 

Batch 42 is geblend in juni 2021.

Onderscheidingen

afbeelding

Brouwerijen

Bierbrouwerij De Koningshoeven


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop:

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur