Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Bieren

La Trappe Nillis

Biertype: Non-Alcoholic Beer - Other

Biertypering(en): Trappistenbier

In productie: Ja
Vast assortiment: Ja

Verpakking: Fles

Dit bier wordt gebrouwen sinds 2021.

Bierbrouwerij de Koningshoeven brengt als eerste in de wereld een volledig alcoholvrij trappistenbier op de markt: La Trappe Nillis (0.0%). Het is gebrouwen volgens authentieke receptuur, met gebruikmaking van duurzame grondstoffen en energiebronnen. Een deel van de opbrengst gaat naar projecten die de broeders van Abdij Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven in Oeganda ontplooien. La Trappe Nillis is vanaf zaterdag 21 augustus 2021 verkrijgbaar bij het Proeflokaal en de (online) Kloosterwinkel.


La Trappe lanceert eerste alcoholvrije trappistenbier: La Trappe Nillis, 20 augustus 2021, La Trappe Trappist
Bierbrouwerij de Koningshoeven brengt als eerste in de wereld een volledig alcoholvrij trappistenbier op de markt: La Trappe Nillis (0,0%). Het bier is het resultaat van een uniek samenspel tussen traditie en innovatie. Het is gebrouwen volgens authentieke receptuur, met gebruikmaking van duurzame grondstoffen en energiebronnen. Een deel van de opbrengst gaat naar projecten die de broeders van Abdij Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven in Oeganda ontplooien.

La Trappe Nillis is donker, amberkleurig met een gebroken witte schuimkraag. Het toegankelijke alcoholvrije trappistenbier heeft een aangename bitterheid en een ronde moutige, karamelzoete afdronk. De geur van mout en karamel vloeit samen met de frisse en fruitige aroma’s die de gist en hop voortbrengen.

De naam ‘Nillis’ is afgeleid van het Latijnse Nihil (niets) en Nullus (geen enkel). Daarmee doet La Trappe Nillis ook in naam recht aan wat het is: 0,0% alcohol en traditioneel 100% La Trappe. Maar er is nog een betekenis die van ‘Nillis’ een passende naam maakt. Het is een verbastering van Nilus, dat verwijst naar de rivier de Nijl. De Nijl ontspringt in Oeganda, waar La Trappe als trappistengemeenschap een dochterhuis heeft, Our Lady of Victoria.

Beschrijving

  0%

Onderscheidingen

afbeelding

Brouwerijen

Bierbrouwerij De Koningshoeven

In het nieuws


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop:

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur