Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Bieren

Viva el Rye

Biertype: IPA - Rye
Smaakcategorie: Blond & Krachtig

Biertypering(en): Limited Edition

Vintage: Ja

Verpakking: Blik, Fles

Dit bier werd gebrouwen in 2021.

Viva el Rye is een 100% rogge IPA die elk jaar eenmalig gebrouwen wordt met twee hopsoorten, waarvan Sorachi Ace de vaste hopsoort is en de tweede altijd varieert. 

De 2021 versie is de vierde uit een reeks van twaalf (04/12) uit de (J)open Chapters 2021.

Smaakbeschrijving: Een stevige, volle 100% Rye IPA met een kruidige body door de roggemout en een lekker bittertje. De hopsoorten Sorachi Ace en Bru-1 zorgen voor frisse fruitige tonen van ananas, limoen en sinaasappel en smaken van dille en eikenhout. Een uniek bier, want door ons mashfilter zijn wij in staat om met 100% roggemout te brouwen.

Naam: Op Koningsdag vieren we de verjaardag van onze Koning Willem-Alexander. Speciaal voor zijn verjaardag brouwen we een fruitige 100% rogge IPA gebrouwen. De naam Viva el Rye verwijst naar rogge, één van onze favoriete granen, én: ‘Viva el rey’ (lang leve de koning in het Spaans). Happy birthday!


(J)OPEN CHAPTER 04/12 VIVA EL RYE, 8 april 2021, Jopenbier
Daar is 'ie dan: CHAPTER 04/12 VIVA EL RYE. Een stevige, volle 100% Rye IPA met een kruidige body door de roggemout en een lekker bittertje. Een uniek bier, want door ons mashfilter zijn wij in staat om met 100% roggemout te brouwen. Speciaal voor de verjaardag van onze Koning Willem-Alexander brouwen we een fruitige 100% rogge IPA. De naam Viva el Rye verwijst naar rogge, één van onze favoriete granen, én: ‘Viva el rey’ (lang leve de koning in het Spaans). Happy birthday! Check the full story: jopenbier.nl/jopenchapters

Beschrijving 2021

  6°C
  6%
  Amber
  85
  water, rogge, hop (Sorachi Ace en Bru-1), gist
  bovengisting
  Nee
  Nee

Onderscheidingen

afbeelding

Brouwerijen

Jopen Bier


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop:

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur