Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Bieren

Slot Bier Op Seyst Rond Blond

Biertype: Blond(e)
Smaakcategorie: Soepel & Subtiel

Biertypering(en): Etiketbier, Opdrachtbier

In productie: Ja

Verpakking: Fles

Moederbrouwsel: Madam Babette

  • "Het Beste Bier Voor Zeist!"

Zeist heeft lang geleden een eigen bierbrouwerij gehad; na de voltooiing van de bouw van het ‘Broederhuis’ bij het Slot Zeist werd namelijk in 1863 Bierbrouwerij De Leeuw opgericht en werd ruim 40 jaar De Leeuw bier gebrouwen voor Zeist en omgeving. De concurrentie van de toen meer professionele brouwerijen uit de regio was van dien aard, dat dit Zeister bier zich niet heeft weten te handhaven.

Met de introductie van het ‘Rond Blond’ Slot Bier herleeft de traditie van een eigen lokaal bier dus weer. Het is geweldig om dit Slot Bier te verbinden aan de vorstelijke uitstraling van het Zeister Slot. Het eerste Rond Blond Slot Bier is daarom ook gehuld in koninklijk blauw met zilveren opdruk en afgevuld in een eigenwijze ‘long neck’ fles van 33 cl en in één oogopslag herkenbaar aan de witte kroonkurk. Ook verkrijgbaar in 75 cl flessen. Het bier is exclusief verkrijgbaar in diverse restaurants, o.a. in het centrum van Zeist. Daarnaast is het te bestellen via de website. Meer informatie: info@slotbier.com.

Gebrouwen in opdracht voor Stichting Slotbier op Seyst, Julianaplein 3, 3708 BH Zeist, ingeschreven bij Kamer van Koophandel onder nummer 68800584. In samenwerking met Stadsbrouwerij Middelburg is het ‘Rond Blond’ Slot Bier ontwikkeld. Een speciaal bier van hoge gisting met een unieke afdronk waarmee het zich absoluut onderscheidt ten opzichte van het ruime aanbod van speciaal bieren. De smaak is vol ‘rond’, fris én kruidig. Een heerlijk blond bier dat zowel in zomerse tijden verfrist als in winterse perioden versterkt.

De Stichting Slotbier op Seyst stelt jaarlijks haar opbrengst beschikbaar aan goede doelen in de regio Zeist via Rotaryclub op Seyst, die jaarlijks haar regionale projecten daartoe nauwkeurig bepaalt. Met elk flesje Slot Bier draagt u bij aan het beter maken van de samenleving in Zeist en omgeving.

Op 13 oktober 2017 is officieel de eerste fles Slot Bier aangeboden aan de wethouder van Zeist. Uiteraard vond dit plaats op de trappen van het Slot Zeist onder toeziend oog van de Zeister horeca.

Beschrijving

Brouwerijen

Stadsbrouwerij Middelburg


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop:

-- Adverteerders --

© 2017-2023 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur