Facebook Twitter Instagram

Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur

Bieren

Roestige Bok

Biertype: Bo(c)kbier
Smaakcategorie: Donker & Rijk

Biertypering(en): Seizoensbier

Vast assortiment: Ja

Verpakking: Fles, Fust

Dit bier werd gebrouwen vanaf 2017 (einddatum onbekend).

Die heb je verdient. Jaren geleden sierden roestige scheepsbokken de kade van De Werf. In weer, wind, hagel, storm en regen werd hier gewerkt door scheepsbonken en matrozen. Dit bier kan je zeker geen mietje noemen. Dit bokbier met een volle smaak van geroosterde mout en tonen van chocolade is gebrouwen voor gure dagen. Na noeste arbeid of een lange wandeling. Smaakt goed in combinatie met een haardvuurtje aan en veel gezelligheid.

Foodpairing: De Roestige bok maakt een mooie combinatie in en met een stoofpotje van rundvlees of een stukje wild. Ook een stukje oude kaas contrasteert mooi met de Roestige Bok. Doe eens gek en combineer met een stukje donkere chocolade.

In 2017 was dit het eerste bokbier van de brouwerij. Later werd deze naam gebruikt voor het vintage bokbier. Elk jaar wordt een beperkt deel van de batch Bonkige Bock apart gehouden en bewaard gedurende een jaar. Doorroesten als het ware, met als resultaat de Roestige Bock: een volle bock, roast, chocoladetinten en een droge smaak.

Min. houdbaarheid: fles 1 jaar / fust 9 maanden
EAN 8719689318079

Beschrijving

  8°C
  6.6%
  14.8
  41
  21
  bovengisting

Brouwerijen

Brouwerij De Werf


Aanvullingen voor deze pagina kunnen worden doorgegeven via feedback-knop:

-- Adverteerders --

© 2017-2024 Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur